GÜLLAÇ TARİFİ | Evde pratik güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapılışı, malzemeleri ve püf noktası! Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç yapımı...
Güllaç tarifi ve yapılışı Ramazan ayıyla birlikte gündemde yerini aldı. Damak tadına düşkün binlerce tatlısever, Ramazan ayının vazgeçilmez bir parçası haline gelen ve gelenekselleşen güllaçın nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki, evde güllaç nasıl yapılır, güllaç yapmak için hangi malzemeler gerekir? İşte, evde güllaç yapımının püf noktaları ve güllaç yapılışına dair merak edilenler...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 02 Nisan 2022, 13:48:42, Güncelleme: 02 Nisan 2022, 13:48:55
On bir ayın sultanı Ramazan ayının idrak edilmesiyle birlikte kurulan iftar sofralarında yer alan, orucun açılmasının ardından çaya eşlik eden güllaç, birçok kişinin favori lezzetlerindir. Ramazan ayında evde güllaç yapmak isteyenler 'Güllaç nasıl yapılır? En güzel güllaç tarifi ve ev yapımı güllaç yapılışını' arama motorlarında sorgulamaya devam ederken; Güllaç tarifi, malzemeleri ve inceliklerine dair merak edilenler haber detayında.
GÜLLAÇ TARİFİ
Güllaç İçin Gerekli Malzemeler:
- 10-12 yaprak güllaç
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 litre süt
- Çekilmiş ceviz (mümkünse çok ince çekilmemesi önerilir)
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı aroma vermek için)
Güllacı Süslemek İçin Gerekli Malzemeler:
Güllacın üzerini süslemek için kullanacağınız malzemeler zevkinize ve mevsimine göre değişebilir.
- Ceviz
- Nar taneleri
- Vişne tanesi
- Çilek
- Antep fıstığı tozu
- Antep Fıstığı
- Hindistan cevizi
EVDE PRATİK VE LEZZETLİ GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
Evde güllaç yapmaya sütü ve şekeri tencerede ısıtarak ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak başlayabilirsiniz.
Ardından, sütü ılık bir ısıya gelmesi için beklettikten sonra sütün normal bir oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz önemlidir çünkü aksi takdirde güllaç hamur kıvamına gelir ve beklediğiniz lezzeti size vermez.
Güllaç tatlısının yapraklarını ıslatırken; parlak kısmı üste getirerek bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine tamamı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün.
Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrar edin ve beşinci katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin.
Üzerine kalan yaprakları da da aynı şekilde serelim ve sütten bir bardağı kadar alıp içerisine 2 kaşık gül suyu ekleyip ıslatın.
Tatlıyı buz dolabında muhafaza edip dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
GÜLLAÇ YAPMANIN PÜF NOKTASI NEDİR?
Güllaç yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, güllaç yaprağını ıslatırken kullandığınız sütün ısısıdır. Çok soğuk ise yumuşatmaz; çok sıcak ise yaprağı hamur haline getirebilir. Bu nedenle hamurun ılık olması önemlidir.
GÜLLAÇ KAÇ KALORİ?
1 tabak güllaç, ortalama 270 kalori olarak bilinmektedir.
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...