Portakallı kek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Portakallı kek, özellikle kış aylarında sık tüketilen yemekler arasında yer alıyor. Portakallı kek çayla birlikte tükedildiği zaman tadına doyum olmaz. Tabi bu keki yapmanın da bazı önemli püf noktaları var. Bunlara dikkat edilmediği durumlarda kekin kıvamı tam istenilen gibi olmaz. Peki portakallı kek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? En pratik kek tarifleri…
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 11 Aralık 2021, 13:10:48
Portakallı kek, özellikle kış aylarında sık tüketilen yemekler arasında yer alıyor. Portakallı kek çayla birlikte tükedildiği zaman tadına doyum olmaz. Tabi bu keki yapmanın da bazı önemli püf noktaları var. Bunlara dikkat edilmediği durumlarda kekin kıvamı tam istenilen gibi olmaz. Peki portakallı kek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? En pratik kek tarifleri…
PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış, oda ısısında)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için: 1 yemek kaşığı tereyağı
PORTAKALLI KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Tarifteki sıvı miktarını bire bir uygulayın, dışına çıkmayın. Fırınınızı önceden ısıtın. İçerisine dilerseniz kuru yemiş, çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.
PORTAKALLI KEK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle fırınınızda 170 derecede 40 dakika pişirme ya da 180 derecede 35 dakikada pişirebilirsiniz. Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR? PORTAKALLI KEK TARİFİ...
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alıp güzelce çırpın.
Ardından üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek çırpın. Unu eleyerek harca ekleyin.
Kıvam alana kadar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...