Yemek tarifleri... En güzel levrek tarifi! Ege usulü enginarlı levrek nasıl yapılır?
Enginar ile balığın buluştuğu enginarlı levrek yemeğinde ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Enginarlı levrek tarifi ve yemeğin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki en güzel enginarlı levrek nasıl yapılır? Ege usulü enginarlı levrek tarifi nedir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 12 Ekim 2021, 16:30:57
Enginar ile balığın buluştuğu enginarlı levrek yemeğinde ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Enginarlı levrek tarifi ve yemeğin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki en güzel enginarlı levrek nasıl yapılır? Ege usulü enginarlı levrek tarifi nedir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
1 büyük deniz levreği
2 enginar, dilimlenmiş
2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış
5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş
dörtte bir su bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye
HAZIRLANMASI:
Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın. Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın. Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun. (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin.)
Fırını 230C'ye (450F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin. Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın. Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın. Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın.
Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin. Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...