07 Ekim 2019 | Pazartesi

Altın gol

Ünal Karaman, kazanan kadroyu bozmayarak, Beşiktaş derbisinin 11'i ile Çaykur Çaykur Rizespor karşısına çıktı. Maçın hemen başında Nwakaeme'nin karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyon var ki, biraz daha köşeye vursa goldü. İki hoca da futbolcularına (hava yağışlı, zemin ıslak olduğu için) 'kaleyi gördüğünüz yerden şut atın' demiş olacak ki, daha ilk dakikalardan itibaren uzaktan şutlar izledik.
Melnjak'ın attığı süper golde Hosseini'nin hatası var. Bir stoper bu kadar rahat vurdurmaz rakibine.
Beşiktaş derbisi, ardından Basel maçı ve dün de Çaykur Rizespor sınavı.

***

Özellikle perşembe günleri oynanan Avrupa Ligi maçları Trabzonspor'u çok yıpratıyor.
Dün Novak'ın sakatlığı mesela. Belli oyunculara çok fazla yük biniyor ve böyle hesapta olmayan sakatlıklar ortaya çıkıyor. Novak çıkınca sağ önde maça başlayan Kamil Ahmet sol beke geçti. Kadro derinliği de yok.
Yaz transfer döneminde kadroya ara oyuncu transferleri yapmayı hiç düşünmemiş Ünal hoca ve yönetim.
Gençlere yatırım tamam da hani nerde o gençler! ilk yarının uzatma anlarında Nwakaeme'nin yakaladığı o pozisyonu gole çevirmesi gerekiyordu. İki net pozisyonda da Gökhan'ı yıldızlaştıydı Nwakaeme...
İkinci yarıda ağır zemin nedeniyle iyice oyundan düştü Trabzonspor.
Ç. Rizespor üst üste pozisyonlar yakaladı; bu kez Uğurcan etkili kurtarışlar yaptı. Ev sahibi takım, hafta içinde maç yapmadığı için daha dinçti ve saha koşullarından daha az etkilendi. A SPOR'da bu maçla ilgili yaptığımız devre arası yayında 'Sturridge oyuna girmeli. Sağ önde oynayıp Sörloth'u topla buluşturacak isim. Trabzon ancak bu şekilde gol atar' demiştim. Öyle de oldu.

***

Sturridge'nin asisti de usta işiydi.
Hosseini çıktıktan sonra stopere geçen Doğan Erdoğan çok etkisizdi.
Ünal hoca, yokluk içinde şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştı durdu maçta... İkinci yarıda Sosa'nın ayağına basılan bir pozisyon var; hakem Hüseyin Göçek bu pozisyonda bırakın kart çıkarmayı; faulü Rizespor lehine verdi.
2 net pozisyon kaçıran Nwakaeme sonunda golünü attı ve galibiyeti getirdi. Altın gol; altın değerinde 3 puan... Bu galibiyet Trabzonspor'u zirveye ortak etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor