29 Eylül 2019 | Pazar

Yanal dersine iyi çalışmış!

Max Kruse'nin seremoni sırasında İstiklal Marşı'nı okuması bizleri duygulandırdı. Helal olsun!
İlk yarıda iki kalede yaşanan gol pozisyonlarına baktığımızda;
Fatih Terim de Ersun Yanal da kazanmak için sahaya çıkmıştı.
Maça daha iyi giriş yapan ve önde baskı yapan takım Fenerbahçe idi. Tolga Ciğerci ile gole çok yaklaşan sarı-lacivertliler, sonraki dakikalarda Galatasaray baskısını, birinci bölgede çok iyi kapanarak ve yardımlaşarak etkisiz hale getirdi.
Bu arada eskiden bu tür baskılarda geriye yaslanarak rakiplerinin gol atmasını bekleyen Fenerbahçe, dün hem çok iyi savunma yaptı, hem de çok hızlı hücumlar geliştirdi.
İlk yarıda Galatasaray'ın en iyisi Lemina'ydı. İki etkili şutunu Altay mükemmel çıkardı. Lemina ayrıca Fenerbahçe'nin oyun kurmasını önleyip, rakibi bozan hamleleri de çok yaptı.

***
İki takım da özellikle hücum bölgesinde çok top kaybetti, çok pas hatası yaptı. Galatasaray, final paslarında etkisiz kalırken, orta sahadan hücumculara atılan uzun pasların şiddetini bir türlü ayarlayamadı sarı-kırmızılı oyuncular.
Galatasaray hücumda çoğalamayınca, Falcao da etkisiz kaldı ilk yarıda...
Fenerbahçe'de ise bütün duran topları kullanan Emre Belözoğlu, yine Max Kruse ve Vedat Muriç'e şahane servisler yaptı. Savunmaya gelip top çıkardı. Emre, dünkü derbinin yıldız ismi oldu.
Özel bir maske ile sahaya çıkan Belhanda gayretliydi. Ama duran topları kötü kullandı.
***

Maçın ikinci yarısında iki takım da kaybetmekten korktuğu için daha kontrollü bir oyun ortaya çıktı. Dolayısı ile kalelerde de gol pozisyonları kısırlığı yaşandı. Falcao çok etkisiz bir maç çıkardı. Çünkü Galatasaray, henüz Falcao'yu golle buluşturacak bir oyun sistemi geliştiremedi. Derbide puanların paylaşılması da adil bir sonuç olarak değerlendirilmeli...
Fenerbahçe'nin bu kadar seyirci baskısının olduğu bir stattan yenilmeden çıkması, ilerleyen haftalar için takıma büyük özgüven kazandıracak.
Ersun Yanal, takımını derbiye daha iyi hazırlamış... Fatih Terim'in saha kenarında olmayışı, Galatasaray'ı oyun olarak çok etkiliyor. Terim döndükten sonra böylesine kilit maçlardan Galatasaray daha çok puan toplayacaktır. Hakem Cüneyt Çakır da iyi bir maç yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor