27 Kasım 2018 | Salı

Derbi VAR!

Özkaynak devrimimi 80'li yılların başında rahmetli Mehmet Üstünkaya başkanlığında başlatan Beşiktaş, ardından 20 yıllık süreçte hem kendi makus talihini değiştirmiş, hem de ezeli rekabeti bambaşka bir çizgiye çekmeyi başarmıştı.

ALT YAPILAR YILDIZ DOLU
O devrimle Türk futbolu Fikret, Ziya, K.Haluk, Fuat, Süleyman, Rıza, Sinan, Metin (Kocaeli altyapı), Ali (Yücespor), Feyyaz (Avcılar) başta bir çok genç yeteneği Türk futbolunun hizmetine sunmuştu...

DORUKHAN PARLIYOR
Şimdi gönüllü değil belki UEFA'nın zorlamasıyla ama benzer bir devrim başlamak üzere gibi geliyor bana. Özellikle Beşiktaş ve Trabzonspor bu konuda cesur adımlar atıyorlar. Beşiktaş'ta Dorukhan, Güven, Bursaspor'da kiralık oynayan Umut Nayir, geleceğin Kara Kartalının vazgeçilmezi olacaklarının sinyallerini güçlü şekilde veriyorlar...

ABDÜLKADİR ŞOV YAPTI
Trabzonspor ona keza, yıllardır yenemedikleri Fenerbahçe karşısında muhteşem bir futbol ve yedi-sekiz net gol pozisyonu üretirken, başrolde genç Abdülkadir, Yusuf vardı... Kalesinde son derece özgüvenle duran Uğurcan da cabası... Onlar da geleceğin Trabzonspor'un vazgeçilmezi olacaklar inşallah. Tüm gençlerimizin yolları açık olsun.

DİNAMİK BEŞİKTAŞ
Bu hafta derbi var, çok önemli yıldızlarının sakatlığına rağmen, Şenol hocanın yaptığı gençlik aşısıyla çok daha dinamik bir takım haline gelen Beşiktaş, benzer sakatlıkların yanı sıra cezalı oyuncularından dolayı sorun yaşayan Galatasaray'ı evinde ağırlayacak. Derbiyi kazanması halinde Beşiktaş şampiyonluk yarışından söz etmeye başlayabilir. Son Ankaragücü maçındaki kenetlenme, takım ruhu aynı şekilde derbiye yansırsa bunun olmaması için de bir sebep yok.

G.SARAY ÇOK GERGİN
Galatasaray çok gergin. Bunun sebebi de her şeyi hakemlere yıkmaya çalışan Başkan ve yönetimin tavrı. Oyuncular kendi hatalarının ört bas edilmesi sebebiyle öz eleştiri yapacak fırsat bile bulamamış olabilirler bu curcunada. Dolayısıyla derbiye kadar toparlanabilirler mi, orası şüpheli. Bu derbide çok şey konuşuruz ama öncesinde hakem konuşmanın anlamı yok artık. Çünkü VAR var... Eyyam yapan hakemi VAR yakalayacağına göre, düdüğü kim çalarsa çalsın...

VAR GELDİ BÖYLE OLDU!
Sezon başından beri söylediğimiz gibi VAR sayesinde farklı bir lig izliyoruz. Hem VAR'a alışıyoruz, hem gelişiyoruz, hem de ligin tepesindeki farklılıkları kabullenmeye başlıyoruz.

PAŞA'DA DENİZLİ FARKI
Başakşehir hadi neyse... Yani son yıllarda zaten oralardalar. Ancak sıradan kadrosuyla, sezon başı bir çoğumuzun küme düşer dediği Kasımpaşa'nın Mustafa Denizli ile geldiği nokta muhteşem. Denizli farklıdır, kendisi gencecik bir teknik adam iken nasıl Derwall gibi bir dev isme rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa, aynı ortamı kendi yardımcılarına da sağlıyor. Yanına aldığı Sarp Yiğit kardeşim de tam böyle bir futbol insanı. İnandığını söyler. Her teknik adam da katlanamaz böyle cesur gençlere. Denizli katlanmak şöyle dursun önlerini açıyor. Bence Kasımpaşa'nın başarısında bu durumun da payı büyük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor