Şirin Berber

Şirin Berber

26 Mart 2010 | Cuma

Nihayet Alanzinho

Şenol hocayı çözmeye çalışıyorum. Mevcut malzemeyi ne değerde kullanıyor notlamak istiyorum. Kadronun gerçek gücü bu ya da önceki oyunlar mı sorguluyorum. Son Galatasaray maçından kalan doğruların devamını arıyorum. Kazanırken kalecinin yıldızlaştığı bir performans üzerine aynı 11 çıkar mıydı? O kadar pozisyon vermenin sebebi neydi? Rakip mi iyi hücum ediyordu? Yoksa savunmaya koşan ayaklar eksik mi kalıyordu? Ligden kopan takımın Avrupa kapısında kalması için kadro değişimi gerekmez miydi? Sıfır pozisyonlu rezil futbol devam ettiği sürece soruların sonu gelmez. Daha üç gün önce ligin en iyi kadrolarından biri önünde pozisyon üstüne pozisyon bulan Trabzon bir devreyi kör dövüşü ile tüketti. Yani yanlış bir planlamaydı Şenol hocanın yaptığı. Mehmet hocanın taktiği eksiksiz sürüyordu. Tabii ki kapanacaktı Antalyaspor.

Her taraftan pozisyon

Olumsuz giden oyunu Alanzinho çevirdi. O kalabalık arasında önüne düşen topu ilk defa beş kere değmeden şutladı. Sonrası Antalyaspor'un çözüldüğü dakikalar. Blok savunmayı gevşettiler, delik deşik oldular. Umut, Colman, Alanzinho, Teofilo ve Engin. Bu kadar özel yetenekli oyuncu ile hücum eden Trabzon her taraftan pozisyon buldu. O işlerin uzmanı Alanzinho bir düzeltti bir bozdu. Tahminen yüz topla buluştu. Her seferinde üç ya da beş kere değmeden kimseye vermedi. O oynadı diğerleri seyretti. En az değdiği ilk andan gol çıkardı. Kalanları rakip atakların başlangıcı oldu. Teofilo bu yapının futbolcusu değil. Antalyaspor mu? Çanakkale geçilmezi uygularken pek sorun yoktu. Bir yarım metre açıldılar savunma yetersizliğinin her şeklini gösterdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor