Sinan Vardar

Sinan Vardar

19 Kasım 2015 | Perşembe

Terim gerçeği

Milli Takımımızın, önümüzdeki yaz Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası vizesini almasında en büyük pay hiç kuşkusuz ki Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in...
Terim, teknik direktörlük kariyeri boyunca elde ettiği imkansız başarılara bir yenisini ekledi ve ustalığını göstererek döneminde hızla gerileyen Türk Futbolu'nu ayağa kaldırdı.

Peki Terim'in sırrı ne?
Bendeniz, yıllarca kulüplerimizin kötü yönetilmesine, modası geçmiş yabancılara milyon euro'ların yağdırılmasına hep karşı çıktım. Maddi yönden batık olan yüzlerce kulübümüzün kurtuluşunun altyapılardan geçtiğini söyledim.
Maalesef kulüplerin şu kötü tablosunda ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.
Terim, öncelikle Milli Takım'ı bir kulüp havasına sokmaya gayret etti. Futbolcuların birbiriyle arkadaşlık bağlarını güçlendirdi.
Sürekli onları ziyaret ettiğini biliyorum.
Terim'in bir gün İstanbul'da, ertesi gün Barcelona'da Arda ile, aynı günün akşamı da Almanya'da top koşturan milli oyuncularla buluştuğunu biliyorum. Terim şunu çok iyi başardı, oyuncularıyla çok iyi bir bağ kurdu.
Isınırken maçı terk eden kaleci Volkan'ı bir çırpıda silmesi ve bir daha ona forma vermemesi bile, onun ne kadar prensipli olduğunu gösteriyor.

Bunun adı futbol devrimi
Yunanistan'la oynanan Milli maç kadrosu açıklandığında gerçekten heyecanlandım.
Okay Yokuşlu, Emre Taşdemir, Yunus Mallı, Atınç Nukan, Çağlar Söyüncü, Ahmet Yılmaz gibi genç isimleri kadroda görünce çok sevindim. Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Ozan Tufan, Cenk Tosun, İsmail Köybaşı, Serdar Aziz, Emre Çolak ve Hakan Çalhanoğlu'nu artık gençten saymıyoruz bile...
Hepsi pırıl pırıl genç isimler ve başarı için yola çıkmaya hazırlar. Futbolda büyük başarılar elde etmek istiyorsanız cesaretli olacaksınız. Terim gerçekten çok güzel bir futbol dersi verdi. Şuna eminim; Milli Takım Avrupa Şampiyonası'nda en çok koşan, mücadele eden ekip olarak alkışlanacaktır.
Benim tanıdığım Fatih Terim büyük başarılar için planlarını çoktan yapmıştır bile...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor