Sinan Vardar

Sinan Vardar

01 Ocak 2015 | Perşembe

Büyük final

Beşiktaş hafta sonu G.Saray'la büyük finale çıkacak. Bir çoğunuzun, "Daha ligin bitmesine çok var. F.Bahçe de bu yarışın içinde olacak" dediğini duyar gibiyim. Evet, haklısınız bu yarış devam edecek. G.Saray derbiyi kaybetse bile iddiasını yitirmeyecek ama pazar günkü maç Beşiktaş için uzun bir maratonun sonu olacak.
Şöyle bir düşünün, Ağustos ayında Beşiktaş'ın Feyenoord maçıyla başlayan bu süreçte neler yaşanmadı ki!
Son 5 ayda oynanan soluk soluğa maçlar... Beşiktaşlıların yaşadığı inanılmaz keyif, Beşiktaş'ın Beşiktaş gibi oynadığı mücadeleler, bazen iyi oynarken kaybediş, bazen de kötü oynarken kazanış...
Ben öncelikle Beşiktaş yönetimine, teknik kadrosuna ve özellikle de futbolculara yaşanan müthiş keyifli 5 ay için teşekkür ediyorum.
Beşiktaş doğru yolda. Rakiplerinden daha zor şartlarda mücadele etmesine rağmen Kara Kartal hem Avrupa, hem Türkiye'de hedeflerine adım adım yürüyor. Hem yıldız, hem asker, hem de Furkan, Atınç, Ümit gibi gençleriyle...

Derbi maç ne olur?

Beşiktaş, pazar günkü derbiyi kazanırsa ligin devre arasına hem lider olarak girecek hem de Galatasaray'la puan farkını 6'ya çıkaracak. Beşiktaş kaybederse de Süper Lig'deki yarış yeniden başlayacak.
Bugüne kadar hiçbir derbi kazanamadığı için eleştirilen Bilic hem kaybetmemek isteyecek hem de liderliği korumak için 3 puan peşinde koşacak. Beşiktaş, G.Saray'a oranla daha rahat konumda. Siyahbeyazlı takımın 3 puana şartlanması kötü sonuçlara neden olabilir.
Ben derbide kağıt üzerinde Beşiktaş'ı daha şanslı görüyorum.
Ancak Atiba'nın takımda olmaması da büyük bir dezavantaj. Bilic'in savunma hatalarına bir an önce tedbir alması gerekir.
Pazar günü, yeni yılın ilk derbisinde öncelikle fairplay'in kazandığı bir maç olsun.
Herkese sağlıklı, çok mutlu, güzel futbollu bir yıl diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor