04 Aralık 2013 | Çarşamba

Fernandes kaprisi!

Beşiktaş'ta seri puan kayıplarının başlıca nedeni; ilk 4'te 4 yapmanın getirdiği rahatlık, dereyi görmeden paçayı sıvamaktır!
Bu gevşeklik; ilk yarıyı 3-0 galip kapattığı Konya maçında farkın kaçırılmasına ve Almeida'nın ilk yarının son 2 dakikasında attığı iki gole karşın F.Bahçe deplasmanında 1 puanla yetinmesi Beşiktaş'ın öteki zaafı! "Oldu bitti" havalarına giren Beşiktaş, bunun cezasını yediği gollerle çekti! Oysa, havalara girmeseydi derbiyi kazanırdı!
Bir takımın form ve başarı grafiğinde elbette iniş-çıkışlar olacaktır.
Önemli olan; motive ve koordine olmayı yitirmemektir.
Beşiktaş'ın şanssızlığı; 2-1'lik G.Saray yenilgisiyle gelen 5 maçlık saha kapatma ve Bilic'e verilen 4 maçlık cezadır. Bu cezalarla birlikte Beşiktaş, 12'nci oyuncusu ve çok büyük gücü olan taraftar enerjisini yitirdi!

Bugün var, yarın yok
Beşiktaş'ın bir diğer önemli kaybı; futbolcularının yaşadığı sakatlıklar. Bunlar yetmezmiş gibi Fernandes ve Almeida ile sözleşme yenilemede yaşanan anlaşmazlıkların uzun sürmesi kabak tadı verdi!
Fernandes eski formunda değil!
Her derbide olduğu gibi Fenerbahçe maçında da yokları oynadı! Tam da bu süreçte Ronaldinho transferinin gündeme oturması, iki Portekizlinin imza pazarlığını uzattıkça uzattı! Fernandes'in de Almeida'nın da gözleri ve kulakları, Ronaldinho'ya verilecek paradaydı!
Şu kesin ki; Fernandes, bugün var, yarın yok!
Beşiktaş'ın yapacağı; orta sahaya şimdiden yeni, hatta daha iyi, sorunsuz bir Fernandes arayıp bulmaktır!
Yarın, çok geç olabilir!
Fernandes olayından Beşiktaş ders çıkarmalıdır! Bu ders öncelikle şu olmalıdır; Bir takım, bir futbolcuya endeksli olmamalıdır! Beşiktaş, ne yazık ki, Fernandes'e endeksli olmanın sıkıntısını yaşıyor! Portekizli futbolcu da bunu koz olarak kullanıyor! Sanıyor ki; Fernandessiz Beşiktaş yapamaz!
Puan kayıplarında Beşiktaş'ın Fernandes'e endeksli olmanın rolü büyüktür.
Bir takımdaki kaliteli futbolcu azlığı Fernandes gibi futbolculara kapris yaptırıyor, işte!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor