30 Ekim 2013 | Çarşamba

Son uyarı

Orta saha, bir takımın sonuçtaki kaderinin belirleyicisidir.
Bu belirlemede en önemli etken; orta sahanın iki yönlü olmasıdır. Bilic'in, Atiba'da ısrarının başlıca nedeni budur.
Ancak bir tek Atiba'nın iki yönlü olması, yani savunmaya da forvete de desteği tek kişiyle olursa hedefe ulaşılamaz! Orta saha elemanlarının tümü aynı özellikte olmalıdır.
Bu konuda Oğuzhan, Fernandes'ten bir adım önde. Fernandes, daha çok hücuma ağırlık veriyor. Orta saha, aynı zamanda temponun düzenleyicisidir.
Beşiktaş, tempo yapmadığı maçlarda zorlanıyor!
Beşiktaş'ın, tempo yapmadaki iki faktörü Fernandes ile Atiba'dır.
Bu ikilinin tempo yapmaları Oğuzhan ile Olcay'ın performansında önemli rol oynuyor.
Oğuzhan ile Olcay, aynı zamanda Beşiktaş'ın oyun düzeninde belirleyici oluyorlar. İkisi de ligimiz standardının üzerinde oyuncular. Ancak, Beşiktaş'ı bağıra bağıra gelen bir tehlike bekliyor!
Bu tehlike; Fernandes'in, bir türlü düzene sokamadığı özel yaşamı! Portekizli, hâlâ ve inatla "Hem oynarım, hem hayatımı yaşarım" havalarında!

Lastik patlayabilir
Ne yazık ki; bu uslanmayan yıldız, kötü yaşantısının lastik patlatacağını düşünemiyor!
Fernandes'in, kötü yaşamının yanı sıra, futbolcuların hâlâ yaşadığı ilk dört haftadaki dört galibiyetin rehavetiyle ayaklarının yere basmaz olması da seri puan kayıplarının nedenidir!
Akhisar'da Bilic'in korktuğu başına gelecekti. 1-0 önde iken 3-1 geriye düştüğü Akhisar maçı umarım büyük bir ders olmuştur.
Özetle; Beşiktaş, disiplin, sorumluluk bilincini değiştirmezse tempo yapamaz, ilk dört haftalara dönemez... Akhisar macerası "son uyarı" olarak algılanmalıdır!
Zira, bundan sonraki puan kayıplarının telafisi hayaldir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor