14 Ocak 2010 | Perşembe

Batuhan olayı

Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ın en çok konuşulan üç yıldızı bir şey oynamayan Nihat ile Tabata ve hiç oynatılmayan Batuhan'dı. Nihat ile Tabata'nın transfer ediliş nedeni, kendilerine duyulan gereksinimden çok, F.Bahçe'ye kaptırılan Mehmet Topuz transfer fiyaskosunun taraftarda oluşturduğu moral bozukluğunu gidermekti. Ne var ki, Nihat da Tabata da bekleneni veremedi. İkisinin de başarısızlığının nedeni aynı; transferlerinin çok yüksek maliyetli (Nihat 4 yıllığına 15 milyon 250 bin euro, Tabata iki yıllığına 12 milyon euro) olmaları ve beklentilerin yüksek tutulması. İki faktör, iki futbolcuyu tüm maçlarda baskı altında tutarak, verimlerini sildi attı... Özellikle Nihat'ın performans kaybı tam bir hayal kırıklığına yol açtı. Oynadığı 14 maçta en iyisini vermek için çırpınan, buna karşın ancak ligde 1 gol (Kasımpaşa) atabilen ve Antalya'da Vitesse'ye attığı 2 golle moral bulan Nihat, özellikle Real Sociedad'daki muhteşem geçen beş yılını aratıyor!

Bunun adı beceriksizlik
İspanya'daki ilk yılında Real Madrid ile şampiyonluk mücadelesi yapan Real Sociedad'a 22 gol kazandıran Nihat, daha sonra 3 sezon formasını giydiği Villareal'de rakip fileleri 43 maçta 24 kez havalandırdı. Sakatlık ve askerlik sorunları, başarısızlığına mazeret gösterilen milli yıldızın aslında Kovaçeviç gibi partner santrforun olmaması; gol şansını düşüren bir nedendi. Ama asıl neden, gol vuruşlarındaki beceriksizliğidir! Nihat'ın verimsizliği, milli yıldız ve camia kadar kuşkusuz Mustafa Denizli'yi de üzüyor. Bu üzüntü Nihat için "ideal partner" olan, gol becerisi Bobo'dan daha yüksek Batuhan'ın oynatılmasıyla sevince dönüşebilirdi. Ancak Denizli, "gençlik yanlışları" yaptığına kızdığı için Batuhan'a, "Nihat'a partner" olma şansını hiç tanımadı... Bu şans tanımazlık, Batuhan'ı küstürdü, soğuttu, umursamazlığından MR çekimine bile gitmeyerek suçlu duruma düşürdü. Oynatılmadığı için kaybedilen Batuhan'ı yeniden kazanmak, artık çok zor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor