07 Mayıs 2019 | Salı

Çok şey kazanmak

Maç saati iftar saatine yakın olunca stadyum dışında kurulan muhteşem iftar sofralarına ait görüntüler de peş peşe geldi. Renkli, kalabalık tribünler ve onların desteklerine alışkın olduğumuz Trabzon'da bu kez koltuklar Ramazan'ın ilk günü nedeniyle aynı dolulukta olamadı.
Ligi en azından üstündeki takımın yerini almak suretiyle üçüncü bitirebilecek bir hedefi var Trabzonspor'un. Ön eleme oynamadan sezon açmak çok önemli ve Trabzonspor bu hedefine tüm maçlarını kazanarak ulaşabilir.
Haliyle önemli bir karşılaşma idi Kayserispor maçı.
Amiri ve Kamil mecburi tercihleri ile dizayn ettiği ilk on birinden karşılaşmanın ilk bölümünde istediği verimi 2-0 öne geçerek aldı denilebilir Ünal Karaman.
İtirazım elbette alternatifsiz Kamil'e değil. Onun iki ortayı peşpeşe aynı adamın sırtına isabet ettirmesine hiç değil! Amiri tercihi maç öncesi kafamızda düşündüğümüz bir durum değildi ve şaşırttı açıkçası.

Tabii ki oyuncunun antrenman performansı ve teknik adamların rakip analizi böyle bir tercihin sebebi olabilir. Buna saygı duymakla birlikte Vahid Amiri'nin ilk yarı boyunca pres anlamında hem rakibini hem de kendi takımının oyununu bozduğunu not etmek gerekir. Böylesi enerjik bir oyuncunun takımla birlikte hareket etme kabiliyeti kazanması oyuncu ve takımı adına önemli.
Dün gece Trabzonspor'da Sosa virtiöz, Yusuf ve Abdülkadir nazarlıktı adeta. Attıkları, attırdıkları ile fark oluşturdular.
Nwakaeme'nin sözleşmesinde bulunan ek maddeye "bir ek madde daha eklenseydi keşke" diye düşündüğüm anlarda muhteşem asisti geldi. Ömür karşılaşmada devleşirken; Parmak'ın eksikliği de ciddi manada hissedildi denilebilir.
Oyunu keyifli hale getiren iki takımın açık, temiz oyunu için de teknik adamları kutlamak gerekir.
Güzel bir Ramazan gecesiydi futbolla zenginleşen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor