Necmi Perekli

Necmi Perekli

08 Şubat 2015 | Pazar

Sadece bir puanı hak etti

Trabzonspor'un bu sefer F.Bahçe karşısında ortaya koyabildiği futbol mantalitesi, tarzı ve performansı ile elde edebileceği en iyi sonuç bir beraberlik olurdu ki; bordo-mavililer de bunu başarbildiler.
Ortam haddinden fazla gerildi. Tüm tahminler F.Bahçe'nin kazanacağı yönündeydi ama onlar da bu stres ile gol bulamadı.
Karşılaşmanın geneline baktığımızda maç; evsahibi takımın baskısı, hakimiyeti ve kontrolü altında geçti. Orta saha ve savunmasının iyi oyunu Trabzonspor'un F.Bahçe ceza sahasında etkili olmasına fırsat vermedi.
Savunmada Aykut Demirin fedakar ve başarılı oyununu asla görmemezlikten gelemeyiz. Her topta, her akında vardı ve onun hamlesi tüm sarı-lacivert forvetlerinin akınlarını kesti.
Trabzonspor'un zaman zaman rakip kale önünde birkaç etkisiz atağı oldu.
Cardozo da topla oynama fırsatı bulamayınca, bu akınları etkisiz kıldı.

Mahkum oynadılar

Trabzonspor adeta rakip sahada oynayan bir takımın beraberliğe razı olması tarzında ve mantığında bir oyun ortaya koymaya çalıştı. Çalıştı diyoruz, zira kalecisi Hakan Arıkan bu maçta bordomavili ekibi adeta ipten aldı. Sakin, yerinde ve çevik atılımlarla F.Bahçe forvetine adeta gol fırsatı tanımadı.
Hakan iyi günündeydi derken şans faktörünün adeta Trabzonspor'u seve seve okşadığını da atlamamak gerekir.
Hakem Bülent Yıldırım tüm korkulanların aksine maçı gayet sakin ve iyi idare ederek hiç bir olayın çıkmasına meydan vermedi. Teknik direktör İsmail Kartal elindeki ve kulübesindeki tüm imkanları seferber etmiş olmasına rağmen sonucu bir türlü değiştiremedi. Sanırım Trabzonspor bu maçta haddini bilerek oynadı ve istediğini de almış oldu. "Bu denli pahalı transferler yapan bir takımın bu kadar mahkum oynamaması gerekmez miydi" diye de düşünmeden edemiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor