Necmi Perekli

Necmi Perekli

04 Ağustos 2011 | Perşembe

Olacağı belliydi

Trabzonspor'un bu tarz oyunla turu bırakın maç alması dahi zor. Nitekim sonuç bunu gösterdi. İlk maçta gol yememek üzerine kurulan bir oyun tarzı mantıklı kabul edilebilir fakat bu maçta savunmayı önde kabul etmenin mantığı yoktu . Zira sizin kesinlikle galip gelmeye ihtiyacınız vardı. Oyunun ilk bölümünde savunmanın, beyhude ve yersiz pas yaparak zaman harcayıp rakibi dinlendirmesinin mantığını bir kişi gelsin cümle aleme izah etsin bakalım.
Oyunun 60. dakikasından sonra santrfor Pawel'in çıkarılıp yerine Mustafa'nın koyulmasının izahını kabul etmek asla mümkün değildir.
Galibiyeti mi korumaya gayret ettiniz!
Bunun gereği ve açıklaması nedir ve ne düşünülmüştür bilen beri gelsin.
Benfica'nın öyle ahım şahım bir ekip olmadığı zaten ilk maçta da belli olmuştu. Bu takımın elenmesi işten bile değilken, yukarıda bahsettiğimiz gereksiz ve zamansız müdahaleler bu maçın elden kaçmasına sebep olmuştur.

Takımın iskeleti yıkılmış

Tabzonspor yetersiz ve dağınık, hatta oturmuş ve mantıklı sistematik bir oyun düzenine hâlâ kavuşamamıştır. Bir takımın hartaması ile bu denli oynarsanız sonuç olacağı budur.
Bir takımda yeni gelenlerden ilk 11'de 5 eleman oynuyorsa, iskelet yıkılmış demektir.
Bunun tamiri ise uzun zaman alacağa benzer.
Bu maçlarda elenmenin hiçbir mazereti olamaz, tamamen basiretsiz ve cesaretsiz uygulamalar sonucu elden kaçan bir tur olarak Trabzonspor tarihine geçecektir.
Hakemin Adrian'a gösterdiği kırmızı kart tam bir fiyaskoydu.
Bu sonuç bize şunu öğretmiştir, maç oynanmadan yüksekten atmaların, ileri geri konuşmaların sonuca hiçbir tesiri yoktur.
Bu mantıkla ve düşünce tarzı ile Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi maçlarında da pek fazla bir gösteriş ortaya koyabileceğini sanmıyorum.
Kimse kimseyi kandırmasın.
Trabzonsporun elenmesi tamamen bir strateji hatası sonucudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor