Necmi Perekli

Necmi Perekli

17 Mayıs 2010 | Pazartesi

5. büyük de çıktı

Maça süratli başlayan Fenerbahçe oldu.
Öyle ya bu maç Shakespeare'in dediği gibi 'Olmak veya olmamak, işte bütün mesele bu' noktasında başlayıp şampiyonluk veya hiçbir şey olmanın düğümüne takılmıştı Fener için.
Fener maça kendi içinde bulunduğu duruma bağlı olarak asıldı ve peşpeşe gol pozisyonu yakalarken rakibi Trabzonspor'a da pozisyon verdi doğal olarak. Fakat Fener'in karşısında Onur dimdik durarak bir çok pozisyonu başarıyla savuşturdu. Ne yazık ki 13. dakikada ilk pozisyonda topa müdahale edebilen Onur ikinci hamlede Guiza'nın vuruşuna engel olamadı. Maçı tek kale gibi oynayan Fenerbahçe futbolun tabiatında var olan kontratak zaafından Burak aşırtma vuruş ile Volkan'ı avladı. Bu şok gol Fenerbahçe'nin oyun şeklini de değiştirdi. Gole kadar belli bir sisteme dayalı ve göze hoş gelen futbol oynayan Fenerbahçe yediği gol sonrası telaşlı ve gergin olması sebebiyle kendisini pozisyondan uzaklaştırırken düştüğü panik havası yüzünden Trabzonspor'a hamle şansı vermeye başladı .

Onur'un gecesi oldu
İkinci devre sürekli baskı yiyen Trabzonspor yerinde bir kararla orta sahayı dengeye almak için Ceyhun'u oyuna aldı Bu ara Fenerbahçe yeteri kadar pozisyon yakaladı ise de gol vuruşlarında becereksiz isabetsiz veya bir miktar da şanssız idi. Özellikle hücumlarda çoğalıp organize olamayan Fenerbahçe, Guiza ile yakaladığı pozisyonları da bir türlü değerlendiremedi. Trabzon savunması da Fenerbahçe karşısında sonderece hatasız oynayarak sarılacivertlilerede gol imkanı vermedi. Bu arada şampiyonluğu ikinci defa bileğinin hakkı ile Anadoluya taşıyan ve dört büyüklerin egemenliğine son veren Bursaspor'u kutlarız. Ayrıca Fenerbahçe'ye karşı hiçbir etki altında kalmadan ligin akışını kadere teslim eden Trabzonsporun tutumu da göz ardı edİlemez. Böylelikle Anadolu'nun ikinci şampiyonunu yine Anadolu beyi çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor