28 Mayıs 2010 | Cuma

Bir şartla Daum

Fenerbahçe'nin yeni sezonda teknik direktörü kim olacak? Medyaya yansıyan haberlere göre Löw, Lucescu ve Daum üzerinde duruluyor. Löw daha önce de Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı ve halen Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü. Değerli bir hoca ama gelmesi çok zor.
60'lı yıllarda Faruk Ilgaz başkanlığında Fenerbahçe, Romanya'dan ufak tefek bir hoca getirmişti:
Teasca. Başkana "Benden iyi futbol mu, şampiyonluk mu istiyorsunuz" diye sormuştu.
İki yıldır kaçan şampiyonluk nedeniyle tabii ki öncelik şampiyonluktu. Nitekim defansa önem veren futbol oynatarak 1-0, 2-1 gibi biten galibiyetlerle mutlu sona ulaştırmıştı.
Daha sonraki yıllarda Türkiye'ye gelen Lucescu da aynı sistemle oynattığı Galatasaray ve Beşiktaş'a şampiyonluğu kazandırdı. Güzel futbol isteyen Fenerbahçe, taraftarını bu bakımdan tatmin edemez.

Kocaman ile işbirliği
Gelelim Fener'i iki defa şampiyon yapıp, iki defa da rakiplerinin anlaşmalı maçları sonunda ikincilikte bırakan Daum'a...
Çok başarısız değildi ama şanssızlığı yanında bir konuda da hatalıydı. Maç heyecanına dalıp zamanında gerekli değişiklikleri yapmakta başarısız kalıyordu.
Eğer onu uyaracak, yorulan ve aksayan futbolcuları değişmesini sağlatacak bir yardımcısı olsa, Fenerbahçe uzak ara şampiyon olurdu.
Bence Aykut Kocaman, saha içinde de Daum'un yanında olup bu görevi yapmalıydı.
Şimdi büyük tazminatlar ödenerek gönderilecek olan Daum'la oturup Kocaman'la işbirliği yapması halinde göreve devam etmesi sağlanmalıdır.
Yönetim sahaya çıkaracağı futbolcular için ona etki yapmayarak "Güiza'yı oynat, Semih'i sil" benzeri müdahalelerde bulunmayıp onu rahat bırakmalı.
Ve gerekli transferleri de yapmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor