05 Temmuz 2014 | Cumartesi

Panzer tam yol

Almanya'da teknik direktör Löw, kamuoyunun beklentisini yerine getirerek Lahm'ı sağ bekte değerlendirdi. Bunun sonucunda Almanlar son 4 yıldır birlikte oynayan orta sahasına kavuştu. Belki Khedira ve Schweinsteiger, geçtiğimiz sezon yaşadıkları sakatlıkların ardından nihayet Almanya'yı taşıyan fiziksel gücü ortaya koydu.
Maçın başından itibaren Kroos ve turnuva başından bu yana en iyi oyununu sergileyen Mesut'un organizatörlüğünde sahaya hükmeden taraf Almanya'ydı. Orta sahadaki pres, Fransa'nın hareketli, sert ve yetenekli üçlüsünün etkisini sıfırladı.
Belki Matuidi ikinci yarıda biraz olsun harekete geçtiyse de Cabaye ve Pogba etkisiz eleman olmanın ötesine geçemedi.
Almanya golü erken buldu. Aslında 4 yıl önce art arda İngiltere ve Arjantin'e 4'er gol atabilmelerinin sırrı bu orta sahaydı. Ne var ki dün Fransa risk almak için son 15 dakikayı bekleyince Almanya bu bölüme kadar farkı arttırma şansı üretemedi.

Hayal kırıklığı yarattı
Karşılaşma çok konuşulan1982 yarı finalinden çok 1986'yı anımsatan gidişat sergiledi. Almanya hala tam anlamıyla 2010'daki işlevselliğinde değil. Ama bu maçın ardından kupanın en büyük favorisi ilan edilmeleri şaşırtıcı olmayacak. Fransa ise dün kaybettiği için değil Almanya'nın presine yanıt veremediği için hayal kırıklığı yarattı. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk hedefliyorlarsa bu tip oyunlardan doğru dersleri çıkarmaları gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor