13 Haziran 2014 | Cuma

Oscar'ın gecesi

Kendi evinde seyirci desteği ve bir anlamda baskı altındaydı Brezilya.
Buna Hırvatistan'ın takım savunmasındaki başarısı eklenince topu ayağında tutmasına rağmen sıkıntılar yaşayan bir Brezilya izledik.
Brezilya'nın gerçek bir orta saha virtüözü olmadan sahaya yayılan oyununun kilit noktalarından birisi kuşku yok ki kanat beklerinin etkinliği.
Dün gece Alves ve Marcelo hücuma katkı anlamında istenen noktada değildi. Böyle olunca kapanan Hırvatistan karşısında Oscar'ın yabana atılmayacak performansına rağmen zorlandı Brezilya.
Hırvatistan, dar alana sıkıştırdıkları Hulk ve Fred'i etkisiz eleman haline getirdiler.

Şanslı olmayabilir
Japon hakem Nishimura'yı Hırvatistan'da en popüler kişi yapmayacak penaltı dışında konuk ekibin yenilgisinde Marcelo'nun kendi kalesine attığı golden sonra bir türlü kontralar üretememelerinin payı büyüktü.
Maçın sonunda can havliyle ileri gittiler ama yeterli olmadı. Bu kısa sürede bile maçı çevirebilecek korkuyu verdiler Brezilya'ya.
Bu maçın ana fikri şu.
Oscar harika. Golleri atan Neymar'a da laf yok. Ama ilerleyen turlarda Hırvatistan'dan daha iyi oyunu ileri taşıyabilecek rakipler önünde bu kadar şanslı olamayabilirler.
Hırvatistan ise Rakitic'i biraz daha devreye sokarsa bu gruptan çıkabilecek güçte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor