10 Mart 2012 | Cumartesi

Gurur duydum

Çocuklukta başlar bazı aşklar. Beyninize kazınan görüntülerdir yaşama bakışınızı belirleyen.
Benim için atletizm öyle bir aşk. İstanbul'da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı izleyen çocukların da yaşamı artık atletizmden uzak olamaz.
Dün Ataköy'de olanlar ömürleri boyunca unutamayacakları anlar yaşadılar.
Yapımı biraz uzun sürse de müthiş bir salon, dünyanın önemli atletlerini ağırlamaya başladı. 'Yeni Bolt' denen Kirani James'i de izledik dün, 400 metrede son dünya salon şampiyonu Bahamalı Chris Brown'a kafa tutan Ali Ekber Kayaş'ı da. Türkiye rekoru kıran ve kahramanca yarışan Merve Aydın'ın saniyenin yüzde ikisi farkla elendiğini de gördük.

ARKASI GELECEK
Meseret Defar gibi 5.dünya şampiyonluğunu arayan bir efsaneyi de gördük yeni ülkesi için hararetle koşan İlham Tanui Özbilen'i de.
Meliz Redif'in heyecanı, pentatlonda yarışan Jessica Ennis'e destek veren 250-300 İngiliz seyircinin heyecanıyla çakıştı.
Ama o İnglizler Ennis'in ikinciliğiyle yetindiler. Çünkü Ukraynalı
Dobyrinska yeni salonun ilk dünya rekorunu kırıyordu.
Türk atletizmseverler yarıştan düşen Aslı Çakır'ı ayağa kaldırdı ve sporcumuz Türkiye rekoru kırıp finale kaldı. İşte seyircinin gücü. Bu yarış başka bir ülkede yapılsa Aslı bitime iki tur kala havlu atmıştı.
2020 Olimpiyat Oyunları'nı hedefleyen İstanbul, Uluslararası
Olimpiyat Komitesi'nin neredeyse üçte birini oluşturan atletizm ailesine iyi bir ev sahipliği yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor