Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

22 Ekim 2015 | Perşembe

Özveri ve özgüven

Galatasaray için Benfica zaferi yeniden takım olmak adına atılmış dev bir adımdır.
Sonuç Avrupa'da uzun süredir özlenen galibiyet adına belki çok önemli ancak Muslera dahil her oyuncunun erken golle geriye düştükten sonra önce maçı döndürmek adına kazanma isteği sonra da gol yememek için verdiği mücadele alkış gerektirir..
Benfica gibi ayağa iyi top yapan, hücuma hızlı çıkan ve fizik kalitesi üst düzeyde olan bir takıma karşı G.Saraylı oyuncular özveriyle ve özgüvenle oynadı. Geri dönüşün en büyük mimarı seyirciydi.
Çünkü Gaitan'ın jeneriklik golünden sonra G.Saraylı oyuncuların moral açısından bozulmayıp "Biz bu maç kazanırız" inancındaki isteğine tribünler müthiş destek verdi.

Muslera libero gibi!
Selçuk, Sneijder, Chedjou, Hakan ve Podolski gibi oyuncular maça kalite ve akıl koyarlarken diğerleri mücadele ateşini hep yanık tuttu.
Özellikle Muslera maç boyu hata yapmadığı gibi pozisyon hatası da yapmadı, topu oyuna dengeli soktu ve G.Saray'ın sıkıştığı anlarda kalesinde libero gibi oynadı.
Chedjou sahanın yıldızıydı. Kamerunlu stoper savunmada Hakan'la uyumlu oynadı ama çok pozisyonda rakipten önce toplara müdahale ederek rakibin golle noktalacak pozisyonlarını doğru zamanlamayla engelledi.
Podolski'nin attığı gol mükemmeldi.
Alman yıldız attığı gole benzer pozisyonda golü kaçırmıştı.
Sonrasında Eliseu'nun pozisyonunu önce gözüyle izledi sonra da sağına sızdı ve Chedjou'nun cetvel tarzı pasında önüne düşürdüğü topu kaleci Cesar'n bacakları arasından gol yaptı.
Kazanırken hataları da görmek gerekir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor