Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

06 Temmuz 2012 | Cuma

Taraftar öfke kusar

Hamit'in Fenerbahçe ile anlaştığı söylentileri yayıldı. Bu gerçekleşirse Galatasaray'da nasıl bir yankı uyandırır?

Fatih Terim'e Hamit Altıntop'un büyük saygısı var. Bu transfer gündeme geldiğinde Hamit, Milli Takım'la Avrupa turnesindeydi. Hatta Arda Turan kampta "Hamit ağabey hayırlı olsun artık seni Galatasaray'da izleyeceğiz" şeklinde yorum yapmıştı. Turnuva dönüşü İstanbul'a gelen Hamit, Fatih Terim ile bir pazar günü buluşup yemek yemişler ve transferi konuşmuşlardı. G.Saray taraftarı sanal alemde Hamit'in Florya'ya geldiği konusunda birbirleri ile mutluluk mesajları paylaştı.
Galatasaray yönetimi Hamit'in istediği ücreti takımda dengelerin bozulmaması adına yüksek buldu.
Eğer Hamit, G.Saray ile uzlaşamaz F.Bahçe'ye yüksek ücretle giderse taraftar üzülür hatta içlerinden bir kısmı yönetime öfke kusar. Yönetim de büyük prestij kaybeder. Terim'e söz veren Hamit'in G.Saray yönetiminin fedakarlığı ile sarı-kırmızılı formayı giyeceğini düşünüyorum.

- Sezon açılışı basına kapalı yapıldı. Terim küskün mü? Basına mesaj mı verdi?

Fatih Terim'in ilk kez bir sezon açılışını basına kapattığına şahit oldum. Geçen sezon Terim'in basının belli bir kısmından şikayetçi olduğunu biliyorum.
Herkesin kendisine ayrılan çizgileri aşmazsa bir sorun yaşanmaz.
Ancak aldığım bir bilgiye göre Fatih hoca Avusturya kampında da çalışmaları medyaya kısıtlı olarak açacakmış. Fatih hocanın haklı olduğu bu davranışta bazı yöneticilerin dümen suyuna giren bazı gazetecilerin yaptığı taraflı haberlerin etkisi var. Eğer kampta da yasak sürerse işini ciddi yapan gazeteciler "Kurunun arasında yaş da yanar" felsefesine kurban gider. - Sabri ve Necati ile sözleşme imzalanmasını nasıl karşıladınız? Taş yerinde ağırdır. Sabri, Galatasaray tarlasının ürünüdür. Kaptanlık mertebesine ulaşmış Sabri'nin Galatasaray'ı terk etmesi düşünülemezdi.
Sabri kalarak kendisi ve ailesi adına doğru bir karar verdi.
Necati'nin gönderilmesi hataydı.
Gönderenler büyük günah alırken Necati, Florya'yı gözyaşlarıyla terketmişti.
Necati ayağının uğuru ile geldiği yarım devrede attığı gollerle şampiyonluğa katkı sağladı. Necati de futbol yaşamını Galatasaray'da noktalamalıdır.

- Transferin hâlâ bitmemesi sizi de endişelendirdi mi?

G.Saray Başkanı Ünal Aysal transferlerle ilgili "25 Haziran'da hepsi bitecek" şeklinde gürlemişti.
Sonra bu tarih "5 Temmuz" a uzadı.
Fatih hoca yönetime "Yeni sezon hazırlıklarına transferler bitmiş olarak gitmek istiyorum" talebinde bulunmuştu. Ama dağ fare doğurdu. 1 yıl boyunca büyük travmalar yaşayan F.Bahçe art arda transfer bombalarını patlatırken Devler Ligi'ne direkt gidecek G.Saray bırakın flaş isimleri transfer etmeyi Melo'nun bile bonservisini alamadı. Başkan Ünal Aysal taraftarın ruh halini merak ediyorsa "Facebook" ve "Twitter" aleminde tur atıp dolaşan mesajları okusun.

RÖPORTAJ: YILMAZ ŞENOL



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor