Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

20 Nisan 2012 | Cuma

Sakin olan kazanır

Fenerbahçe karşısında Terim kadroda değişiklik yapmayacak gibi görünüyor. Beşiktaş maçında ilk onbirde forma giyen Riera mı yoksa cezasını tamamlayan Emre mi ilk onbirde forma giymeli?

Fatih Terim'in Beşiktaş maçını kazanan 11'i bozacağını düşünmüyorum. Çünkü Beşiktaş maçında kilit oyunculardan birisi Hilbert'ti. Fatih hoca Alman oyuncunun hücuma çıkmasını engellemek için Hakan Balta'nın önünde Riera'yı kullandı ve başarılı oldu. Riera hem Hilbert'e geçit vermedi, hem de önde top tutarak Galatasaray'ı hücuma taşıdı. Hatta 2-0'dan sonra yakaladığı pozisyonda Riera tercihini yorgun Elmander'e değil de oyuna girer girmez gol atan, taze güç Aydın'a oynasaydı skor Galatasaray adına artardı. F.Bahçe'nin hücum bindirmeleri konusunda en etkili oyuncusu Gökhan Gönül. Trabzon maçında bu özelliği ile ön palana çıktı ve çok da pozisyon buldu. Bir şutu da direkten döndü. Fatih hoca Gökhan'ın bu özelliğini yok etmek için sol bek bile oynattığı Riera'yı kullanacaktır.

- Bu sezon 7 derbi maçın hiçbirisini kaybetmeyen Galatasaray için bu derbi belkide toplam 7 derbiye bedel bir maç olacak. Herşey galibiyet üzerine kurulu, kaybetmesi halinde Süper Final'de nasıl bir hava oluşur ve Galatasaray bu durumdan nasıl etkilenir?

Galatasaray'ın öncelikle kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Bu derbi 'hızlı yaşa, genç öl mantığı' gibi oynanabilecek bir derbi değil. Öncelikle sakin ve sabırlı olmak gerekir. Kaybetmemek bile Galatasaray'a şampiyonluk yolunda ciddi bir ivme kazandırır. Üstelik 34 maçlık maratondaki derbi maçlarının bile lideri Galatasaray oldu. Bu başarının Galatasaraylı oyuncular üzerinde ciddi bir özgüven yaratacağına inanıyorum. Öncelikle kazanması gereken taraf Fenerbahçe. Bu duygu Fenerbahçeli futbolcuların daha fazla risk almalarına neden olacak. Eğer F.Bahçe kazanırsa, Galatasaray moral olarak belki yıkılmaz ama takımda bir panik havası oluşabilir. Onun için bu derbi akıl yolunu kullanan takımın kazanacağı bir maç olacak.

- Melo, Kadıköy'de oynanan maçta Alex'i tutamamasının en büyük hatasının olduğunu açıklamıştı. Vatandaşı Alex'e bu maçta kilit vuracağını açıkladı. Bu ikili arasında maç içinde sinir harbi yaşanır mı ve sahaya nasıl yansır?

Alex'i bire bir adam markajı ile durduramazsınız. Bu zamana kadar da kimse durduramadı. Alex herkesin göz ucuyla takip etmesi gereken bir oyuncu. Yıllardır ben söylüyorum, yazıyorum hiçbir teknik adam ya da hiçbir savunma elemanı Alex'in yaptığı dip koşularına ve sonucunda attığı gollere engel olamıyor. Alex ancak takım savunmasını mükemmel uygulayan Galatasaray'da her oyuncunun kontrol etmesi gereken bir virtüöz.

- Galatasaray-Fenerbahçe derbisi kalecilerin maçı olabilir mi?

Türkiye'de 34 maçlık periyot sonunda iki kaleci ön plana çıktı. Biri Fernando Muslera diğeri Volkan Demirel. Bu iki kaleci bu sezon yaptıkları kritik kurtarışlarla takımlarını zirve ortaklığında buluşturdu. Yine bu iki isim derbinin emniyet kemerleri olacak.

RÖPORTAJ: YILMAZ ŞENOL


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor