İsmet Tongo

İsmet Tongo

10 Ekim 2010 | Pazar

Üç büyükler suçlu

Günlerceyazıldı, çizildi ve konuşuldu. Biz kimiz düşünülmeden "Almanya önünde başarı bizim" denildi. Maç bittiğinde ise görünen şuydu: Biz futbolda 'Sıfırız' Bana göre, Almanya maçının incelenmesi gereken iki kırılma noktası var.
Onları şöyle sıralayalım.
BİRİNCİ NOKTA: Maçın 5. dakikasında Nuri bir geri pas yaptı. Mesut son sürat koşup topu almak istedi. Ama Mehmet daha hızlı davranıp onu kılpayı rakip sahaya yolladı.
MESUT KİM: Alman Mili Takımı ve Real Madrid'in, Türk ana-babadan doğma süper yıldızı.
MEHMET KİM: Brezilyalı ana-babadan doğmuş, Trabzonspor'da, Fenerbahçe'de ve şimdi de Beşiktaş'ta oynayan Aurelio.
Biz onu Türk yaptık. Sonra da "MEHMET" adını verip Milli Takım'a kadar yükselttik.
NURİ KİM: Geçim sıkıntısından kurtulmak için şansını Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da arayan öz be öz Türk gurbetçi ailelerden birinin çocuğu... Sadece Nuri mi?
Oynayan Altıntop kardeşler, oynamayan bir sürü öz be öz Türk genci sırada bekliyor.
Mesut Özil, Galatasaray'a gelmiş. Adam zayıfmış beğenmemişler. "Bu çok cılız Galatasaray'da oynayamaz" demişler ve yollamışlar. Mesut hâlâ zayıf. Ama şimdi Real Madrid'de ve Alman Milli Takımı'nda oynuyor.
Bunun gibi gurbette yetişmiş ama kendini beğendirememiş gençlerimiz olmasa biz Türkiye'de yetişip, oynayamadıkları için yok olup gidenlerle Milli Takım çıkartamayacağız.

NE ZAMAN İNCELENECEK?
GELELİM İKİNCİ NOKTAYA:
Yıllarca yazdık. "Yabancı transferine sınır getirin, Türk futbolunu öldürüp bitiriyorsunuz" dedik.
Aldıran bile olmadı. Üstelik 6+2+2 gibi komik bir düzen getirdiler. Bunun suçluları Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören ve Adnan Polat. Ayrıca ondan evvelki başkanlardır. Bir iki kişi hariç bir sürü turşu futbolcuyu doldurdular buraya.
Harcanan dolarlar ve euro'lar ise bir milyar doları geçmiş. Ortada ne var? Hem Milli Takım hem de kulüpler de oynanan "REZİL" futbol.
Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum.
Vergilerini vermeyen, sigorta primlerini ödemeyen, futbolcuyu alırken ve kovarken, dünyanın parasını ödeyen bu kulüplerin defterlerini ve hesaplarını, ne zaman yeminli müfettişlerinize incelettireceksiniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor