İsmet Tongo

İsmet Tongo

09 Eylül 2010 | Perşembe

Neyi satıyorsunuz?

Bitmemiş Seyrantepe Stadı'nın önce lüks localarını satışa çıkarttılar. 70 milyon dolara yakın para toplandı. Şimdi de aynı stadın kombine biletlerini 20 Eylül günü piyasa sunacaklar.
Ben şaşırdım! Nedeni şu: Yıllarca önce Faruk Süren başkan iken hayali stadın locaları avans karşılığı satışa çıkartılmış ve bitmişti.
Günlerce Faruk Süren'e yazı yazdık. "Olur mu başkan, bu nasıl iş?" diye hesap sorduk.
O gün konuşanlar, bugün aynı şeyi yapıyorlar.
Yani, bitmemiş stadın localarıyla kombinelerini satışa çıkartıyorlar. Bence ayıp bir şey. Sen hâlâ o Seyrantepe Stadı'na Galatasaray bayrağını dikememişsin, bugün o stadın biletlerini satışa çıkartıyorsun.
Bu, Galatasaray kulübüne yakışacak bir şey değil. Üstelik 70 milyon doların nereye kullanıldığı da belli değil.
Ben yönetim kurulunun yerinde olsam kulübü devletten teslim almadıkça bu işi asla yapmam. Çünkü hâlâ o stadı hak edecek hakka sahip değil. Yukarıda yazdığım gibi eğer böyle bir sahipliliği olsa önce kulübün bayrağını dikerlerdi oraya.

Çek verirsen böyle olur!

Haber doğruysa, Adnan Polat'ın futbolculara verdiği çekler piyasada kullanılmış. Sayın Polat, çekleri verirken demiş ki: "Sakın ha kullanmayın, elinizde kalsın!" Şimdi bir sıkıntı doğmuş. 8.8 milyon euro'luk çeklerin 2 milyon euro'luk kısmı alışverişlerde kullanılmış.
Yani, kulüp şimdi bu 2 milyon euro'luk çeki ödeyecek parayı aramaya başlamış. Bu işte kim haklı? Parayı kullanan futbolcular.
Sen onlara hakkı olan para yerine çek verirsen, ne kadar kullanma desen de, onlar giderler, harcarlar, rahat ederler. Sen ise sıkıntıya düşüp ödemek için çareler ararsın.
Pazartesi günü Gaziantepspor ile yapılacak maça 8 yabancı çıkacak. Sakatlar iyileşmiş, formsuzlar toparlanmış, milli takıma gidenler gelmiş. Gözünüz aydın. Ama kötü bir şey var. Arda ile Hakan Balta sakat.
Umarım onlar bu maça yetişirler, Galatasaray sıkıntısız bir galibiyet alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor