İsmet Tongo

İsmet Tongo

02 Ağustos 2010 | Pazartesi

Teneke futbolcular ve de altın kızlar!

Galatasaray şu anda kendisinin bile nereye varacağını bilmediği bir yolda, şaşkın şaşkın yürüyor. Onlara bakarsanız yol son derece güvenli ve emin; ufak tefek kazalar dışında endişe edilecek hiçbir şey yok.
Bize sorarsanız, gelecek görüntüsü son derece tehlikeli bir şekilde sise gömülmüş.
Galatasaray gibi bir takımın, Avrupa Ligi'nde Belgrad'a yenilmesi affedilmez bir hatadır. Tenkitlerin acı olması, Galatasaray'ın patronlarını sinirlendiriyormuş. Perşembe gecesi OFK Belgrad maçında ters bir şey olursa, kimler sinirleniyor görüsünüz. Biz 'felaket tellalı' değiliz.
Sadece gördüğümüz şeyleri yazıyoruz. Gelin şimdi şöyle yüksek bir tepeye çıkıp adım adım felakete giden Galatasaray'ın haline bir bakalım.

Yönetime sorular

1- "Servet, Sabri ve Kewell seneye aramızda yok, gidecekler" denmesine rağmen bu sezon da onlara ümit bağlanmış durumda. Hani, nerede alınacak kaliteli yıldız futbolcular?
2- Lorik Cana bütün hazırlık maçlarında takımda yer aldı. Avrupa Ligi maçına gelince neden kulübede oturtuldu?
3- Belgrad maçında Galatasaray, sahaya Serdar ve Mehmet hariç, geçen sezon taraftarları çılgına çeviren takımla çıktı. Yıldızlar kulübede otururken eski takımı sahaya çıkartmak kombine almışlara karşı saygısızlık değil midir?
4- Gurbet kampında doğru dürüst hazırlık yapılmadığı ortada. Belgrad karşısında yenilen son dakika golleri bunun kanıtı.
5- "2-2'lik skoru hazmedemedim" diyen Bay Rijkaard herkesin alkışlayacağı sonuçları acaba ne zaman alacak?
6- Şimdi Rijkaard'ın yerine Fatih Terim senaryoları yazılmaya başlandı. Terim'in son gidişini acaba hatırlayanlar var mı? Bu takıma Fatih gelse ne yazar, gelmese ne yazar!
7- Elano'yu neden süründürüyorsunuz?
Ya satın ya da oynatın. Bu ayıba son verin.

Törenle karşılansın

Galatasaray bu anlayış ve bu kadro ile tehlikeli günlerden kurtulamaz. Bir yerde ayağı tökezler, lig ve Avrupa Ligi'ne veda eder. Hüsrana giderken yönetim ve teknik kadroyu da yanında götürür.
Dikkat diyoruz ve ekliyoruz; bir kaleci, bir orta saha, bir de golcü almazsanız bu işin sonu Süper Lig'de devre bitmeden bomba gibi patlar. Umarım kızlarımızın bu büyük başarılarının yanında teneke gibi kalan üç büyüklerimiz utanmışlardır. Not: En basit bir futbolcuyu bile omuzlarda karşılayanlar, atletizmde Türkiye'nin adını Dünya'ya duyuran bu altın kızlarımızı törenle ve omuzlarda karşılamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor