İsmet Tongo

İsmet Tongo

17 Mayıs 2010 | Pazartesi

Cimbom yok

İnsan çalıştığı kadar kazanır. İnsan oynadığı kadarı ile oyunun söz sahibi olur. Eğer, oynamışsa hakkını alır. Tıpkı zirvenin bir ve ikinci sırasında oturan Fenerbahçe ve Bursa gibi.
Eğer oynamamışsa o zaman da layık yere gider oturur. Tıpkı bugün ki puan cetvelinde olduğu gibi.
Galatasaray'ın 14 yıl şampiyon olmadığı günleri hatırlayın. O günlerden bugüne, bu kadar kötü futbolun oynayan bir Galatasaray'ı hatırlamak mümkün değil. Galatasaray'da facia uzun süredir geliyorum demesine rağmen bunu hiç kimse önleyemedi. Fenerbahçe maçı Galatasaray için sonun başlangıcı oldu. Ondan sonra da toparlanamadı. Futbolcuların kimisi evini gece kulübüne çevirdi.
Kimisi "Sakatım" dedi sezon sonu geldi. Kimisi karda, yağmur da deplasmana gitmedi, hastayım dedi. Kimisi ise kart görüp haftayı tatille geçirdi. Anlayacağınız, böyle sorumsuz ve futbol ahlakından yoksun futbolculardan kurulu Galatasaray'ın aldığı bu sonuç bile büyük başarıdır.

ARDA NİYE YEDEK KALDI!
Galatasaray'ın ligdeki son maçını Ankara'da Gençlerbirliği ile yaptı. Maç öncesi kime sorsanız aynı şeyi söylüyordu. "En kötü Galatasaray yenilir." İşin üzücü yanı ise Galatasaray'a taraftarlarının güveninin yok olmasıydı. Galatasaray maça çıkarken İstanbul'da bulduğu tek yabancı Dos Santos'u ilk onbire alarak çıktı.. Ayrıca Arda'nın yedek kulübesin de oturması ise çok ilginçti.
Maçın ilk yarısında Gençlerbirliği daha akıllı ve olumlu pas yüzdesi ile oynadı. Gençlerbirliği'nin golünü 15. dakikada Hurşut attı. İlk yarı sonuna kadar skoru etkileyecek pozisyon olmadı.
İkinci yarıda Galatasaray, Arda'yı oyuna aldı. Bu arada Emre Çolak güzel bir golle durumu 1-1 yaptı. 82. dakikada Harbuzi, Aykut'un hatasından faydalanıp takımını 2-1 galip duruma geçirdi. Böyle eften püften sezonun son maçları için ciddi tenkit bile yazmaya değmiyor. Onun içinde teknik konulara elim fazla gitmedi. Sonuçta Türkiye liginde tarih yazıldı Beşiktaş'ı yenen Bursaspor, Fenerbahçe Trabzonspor ile berabere kalınca Türkiye şampiyonu oldu, bir imkansıza imza attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor