07 Nisan 2010 | Çarşamba

G.Saray'la alay etti

* Rijkaard, Sivas maçında resmen G.Saray ile alay etti. Polat iftihar etsin, 'Sözleşmesini uzatacağım' diye ısrar etsin
* Polat halen bu Rijkaard'ın arkasında olmaya devam ediyorsa başkanlıktan alınmalı. Hatta Haysiyet Divanı'na gönderilmeli
* Ama ben G.Saray'ı Adnan Polat'ın yönettiğine de inanmıyorum. Kulübü Adnan Sezgin yönetiyor. Aralarında ne varsa!..

_Bu sezon deplasman maçlarında zorlanan Galatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Sivas'a da puan kaptırdı ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Maçın analiziyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Galatasaray'ın şampiyonluk iddiası kaybolmadı, Galatasaray'ın şampiyonluk umudu zaten yoktu. Bu Galatasaray'ın şampiyon olması mümkün değildi. Bunu sana söylediğimde Galatasaray, Ankaragücü'nü 3-0 yenmişti ve "Sakın ha!.." dedim. Bir hafta evvel yaşanan Eskişehir hezimetini unuttular tabela 3 yazınca, "Vay Galatasaray şampiyonluk potasında, vay Aslan Galatasaray" yorumları yapıldı. Benim Bab-ı Alimin Asla'nın kuyruğunu tramvayın çiğnediğini anlaması için 3 hafta geçmesi gerekti. 'Şampiyonluk yarışında' olduğu iddia edilen bir takım 5 haftada 11 puan kaybeder mi? 5 haftada kazandığı maç sayısı bir. Bu takım küme düşer. Bırak şampiyonluğa oynamayı, küme düşer. Ve Galatasaray'ın oynadığı futbol, küme düşme futbolu. Bunu 'abartı olsun' diye söylemiyorum. Oynadığı rakip Sivasspor. Sivasspor küme düşmemek için Diyarbakır ile mücadele ediyor. Sivasspor hangi takım? Tabelada üçer üçer yiyen Ankaraspor'u saymazsan, ligin 50 gol yiyen tek takımı. Ligin en çok gol yiyen ve küme düşme savaşı veren Sivasspor'a karşı son yarım saatte mahkum oynayan, top çıkaramayan, duvar topu gibi topu sadece taca ve kornere atmaya çalışan bir takım, kümede kalmaya oynayan bir takımdır. Şampiyonluğa oynayan takım değil. Adnan Polat iftihar etsin, "Sözleşmesini devam ettireceğim" diye hâlâ ısrar etsin, Rijkaard, Galatasaray'ı bu hale getirdi. Ve son Sivas maçında da Rijkaard, Galatasaray ile alay etti resmen.

9 SAVUNMACI VARDI
Şimdiye kadar 'kötü antrenör olduğunu' söylüyordum; "Bu adam futbolu da bilmiyor, insan psikolojisini de bilmiyor, takımı fizik olarak da hazırlamayı bilmiyor, moral olarak da hazırlamayı bilmiyor, rakibi analiz etmeyi bilmiyor, rakibe göre 11 seçmeyi de bilmiyor, seçtiği 11'i de kenarda yönetmeyi bilmiyor" demiştim. Yani 'bir teknik direktörde olması gereken belli başlı kalitelerin hiçbirinin Rijkaard'da olmadığını' söylemiştim. Bu hafta görüyorum ki Galatasaray ile alay edecek kadar küstah!.. Geçen hafta Gaziantepspor'un 15 pozisyonu vardı, Sivas karşısında. Ligin en çok gol yiyen, ligin rakibe en çok pozisyon veren, en az gol atan ve de kümede kalma savaşı yapan Sivasspor'a karşı 9 savunma adamı ile sahaya çıkıyorsun. Keita ile Santos dışında kalanların hepsi savunma adamı. Bir kaleci, 4 bek, 4 de ön libero. Bu eğer Galatasaray ile alay değilse, bu eğer Galatasaray ile dalga geçmek değilse, bu eğer Galatasaray'ı hiçe saymak değilse ben futbolu bilmiyorum. Şimdi Adnan Polat çıksın desin bakalım bana; 'Rijkaard'ın arkasındayım.' Galatasaray ile alay edecek kadar kendini kaybetmiş bir hocanın arkasında ise Adnan Polat derhal Galatasaray Başkanlığı'ndan düşürülmelidir. Kulübünü seven kongre üyeleri varsa imza toplasınlar, olağanüstü kongreye gitsin Galatasaray. Böyle bir zihniyet Galatasaray'ı yönetemez. Rijkaard'ı suçlama devirlerini çoktan geçtik. Ama hâlâ bu Rijkaard'ın arkasında duruyorsa eğer, Galatasaray ile alay eden teknik direktörün arkasında duruyorsa Adnan Polat, Galatasaray Başkanlığı'ndan alınmalı hatta Haysiyet Divanı'na gönderilmeli. İhraç talebi ile. Durum o kadar ciddi. Ama ben artık Galatasaray'ı Adnan Polat'ın yönettiğine de inanmıyorum. Galatasaray'ı Adnan Sezgin yönetiyor. Adnan Polat ile Adnan Sezgin arasında ne varsa, onu bilemiyorum ama Adnan Sezgin'in oyuncağı Adnan Polat. Düşündüğüm hissettiğim bu.

_Sivas maçına büyük önem veriyordu Galatasaray yönetimi. Maç öncesi takım bu sezon ilk kez kampa alındı, Kewell hariç sakat ve cezalı oyuncular Sivas'a götürüldü. Ancak bu bile bir motivasyon sağlamamış görünüyor.

DOSTU İSE ÇEKİLMELİ
Takımın kampa alınması Rijkaard'ın komikliklerinden. Adnan Polat öyle olmasını istedi, 'Başüstüne başkan' dedi. Bu kadar. '4 ön libero' fikrinin de Adnan Polat'tan çıktığı söyleniyor. Adnan Polat'tan çıkmaz, onun için 'Adnan Sezgin karışıyor işin içine' diyorum. Adnan Polat, Galatasaray'ı küme düşen Sivas önünde 4 ön liberoya mahkum etmez. Bu ancak İstanbulspor'u yöneten bir beyinden çıkar. Yıllar yılı Galatasaray Futbol Şubesi'ni yönetmiş, Galatasaray'ın ne demek olduğunu çok iyi bilen Adnan Polat, Sivas'tan 10 gol yemeyi göze alır; Sivas'ın önünde böyle ezilecek bir takımı bu şekilde sahaya sürmez. Bu Adnan Polat'ın takımı değil, bu İstanbulspor takımının kafası!.. Lütfen parçaları yerli yerine koyun. O zaman görüyorsunuz ki Adnan Sezgin yapıyor bu işi. Ama Adnan Polat da bir şekilde Adnan Sezgin'e mahkum. Onun yüzünden kongreyi kaybediyordu. Adnan Sezgin eğer Polat'ın yakın dostu ise 'Sayın başkan benim yüzümden siz yıpranıyorsunuz, oy kaybediyorsunuz, beni mazur görün' demesi lazım. Niye demiyor Adnan Sezgin bunu!.. Sessiz sessiz perde arkasından oyunlar oynamaya devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor