11 Mart 2010 | Perşembe

Futbolu bitirdiler

_Fenerbahçe-Atalya maçında tribünlerde protestolar vardı. Maçın ardından da Mosturoğlu, "Penaltımız verilmedi" diyerek hakeme yüklendi. Ama Bilica'nın Necati'yi düşürdüğü benzer bir pozisyon daha vardı. Siz bu tepkiler ve hakemin kararlarıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Önce Antalya'nın penaltısını vermedi. Bünyamin Gezer net, açık seçik penaltıyı vermedi. 1-1 oluyordu maç. Bilica'nın 18 üzerinde yaptığı hareket kırmızı kart; sarı bile göstermedi. Fenerbahçelilerin taktiği bu. Hakem açık seçik Fenerbahçe'yi tuttuğu zaman Fenerliler hakeme saldırıyor ki yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Aynen bu taktik!..

_Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle kazandı. Maçın kırılma noktası neresiydi?
Tamamen bir hakem olayı. İnanılır gibi değildi. Sen penaltıyı çalma, devam ettir, Trabzon gelsin golü atsın. Ondan sonra da Trabzon, Avrupa'ya gidecek bu gollerle! Diyorlar ya Türkiye'de futbolun kalitesini televizyon yayınları düşürüyor. Evet. Televizyon yayınlarını tümden yasaklamak lazım ki bu hakem rezilliklerini kimse görmesin! Türkiye'de futbolu on paralık eden hakemler. Ben artık evimde maç seyretmek istemiyorum. Anlamı yok çünkü. Hakem sahaya çıkarken kimin kaç puan alacağına karar vermişse ben o maçı niye seyredeyim? Bir kişi de değil iki kişi indiriyor. Makasa alıp. Devam diyor Tolga Özkalfa!.. Bu top gol oluyor 89'da! Gençlerbirliği 1 puan kaybediyor, Trabzon 2 puan kazanıyor. Ben böyle şey görmedim. Bu seneki kadar hakemlerin puan cetvelini etkiledikleri bir yıl olmadı. Bu puan cetveli hakemlerin ürünü!..

_Hakemlerden herkes şikayetçi. Bu kadar üst üste hatalar olmasını neye bağlıyorsunuz?
Otorite yok. Oğuz Sarvan gibi iflas etmiş bir adam, hiç kimsenin sevmediği, saymadığı bir adam Merkez Hakem Komitesi Başkanı olunca, balık baştan kokar. Zamanında söylemiş atalarımız, bugünün lafı değil bu. Balık baştan kuyruğa kadar kokuyor artık.

HİDDİNK YANLIŞ YAPTI
_Oğuz Çetin'in teknik direktör olarak çıktığı maçta milli takım, Honduras'ı 2-0 mağlup etti. Ortaya konulan futbolu beğendiniz mi?
Hiçbir şey bulamadım. Geçiniz. Ben Oğuz Çetin'in başından beri yanlış olduğunu söylüyordum. Fatih Terim zamanında da... O yanlışı göre göre Hiddink'in Oğuz Çetin'i getirmesine federasyon ses çıkarmadı. Hiddink'i de perişan edecekler. Oğuz Çetin'den hiçbir şey olmaz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor