Hıncal Uluç

Hıncal Uluç

16 Mayıs 2007 | Çarşamba

Hapishaneye çevirmişler

<ı>Canaydın, Seyrantepe'ye inşa edilecek yeni stadın tanıtımını yaptı. Beğendiniz mi?
Özhan Canaydın'ın bu tür lafları beni hiç heyecanlandırmıyor. Bundan seneler evvel, "Bursa'dan senin için İstanbul'a geliyorum" dedi. Bursa'dan kalktı Alkent'teki evime geldi. Elindeki maketleri, görüntüleri döktü ortaya, bir stat projesi anlattı. Faruk Süren'in Kanada'ya yaptırdığı proje. O sırada kendi de Faruk'un yönetiminde. Hakikaten seyrettiklerime, gördüklerime ve Özhan'ın anlattıklarına hayran oldum. Muhteşem bir projeydi. Türkiye'nin düşüncelerinin de ötesinde bir rüya stadıydı. Özhan o stadı bir daha ağzına almadı, daha sonra da saldırdı. Özhan yanar döner. Bu stat da çekilir, başkası gelir. Olur olur, olmaz olmaz, umurumda değil. Benim umurumda olan bir şey var: Ali Sami Yen'i peşkeş çekerek Galatasaray'a stat yapması. Galatasaray'ın tarihini peşkeş çekiyor. Galatasaray Adası, Suada oldu. "Efendim ada olabilecek en güzel şekilde yapıldı" diyor. Lütfen Kuruçeşme'ye gidin ve adaya bakın. Eğer İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi varsa, İstanbul'da eğer gerçekten bir Sit Kurulu varsa, İstanbul'da gerçekten Boğaz Ön Görünüm Kurulu varsa, benimle beraber gelsinler Kuruçeşme'den o adaya baksınlar. Temelini dinamitlemezlerse adam değilim. Böyle bir çirkinliği oraya koymaya kimsenin hakkı yok. Bu kadar çirkin, bu kadar zevksiz, 'Reinacılar para kazansın' diye yapılmış kapalı bir mekan.

KADİR TOPBAŞ BAKSIN
Böyle denizin ortasında, hapishane var San Francisco'da. Lütfen o hapishane ile bunun görüntüsüne baksınlar. Hangisi güzel bana söylesinler. Güzel dediği Özhan'ın bu. Herkesi kör, alemi sersem sanıyor. O Duygun Yarsuvat bir resim çektirmemiş ki Divan'da 'Buna mı güzel diyorsun Özhan' desin. Adam utanır, bakmaya utanır. Ben hayatımda bu kadar iğrenç bir yapı görmedim. Kadir Topbaş baksın, Sit Kurulu Başkanı baksın, Boğaz Ön Görünüm Müdürü bir baksın da, bana 'Bu boğaza yakışıyor' desinler. Sahilde yapsam anamı ağlatırlar benim. Kendi elimle yıktırırlar orayı. Şu adaya bak, kömür deposuyken bundan daha zevkliydi. Bir hapishane, çirkin, zevksiz bir beton yığınını oraya götürmüş koymuşlar, Özhan diyor ki "En güzel adayı yaptık." Duygun Yarsuvat tısss, ses çıkartamıyor. Galatasaray'la alay ediyorlar resmen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor