26 Aralık 2010 | Pazar

Aksi manidar olur

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Kemalettin Şentürk bir sohbetimizde şöyle demişti: "Sırf Parreira'ya duyduğum saygıdan canımı dişime takarak kapasitemi zorladığım ve performansımı ikiye katladığım çok maç oldu..."
Keza o dönemde defalarca yedek kalmış Aykut Kocaman da mealen şunları söylemişti: "Kendimi oynayabilecek durumda hissettiğim halde Parreira beni oynatmıyordu. Ama adama öylesine inanıyor ve saygı duyuyordum ki kusuru kendimde arıyordum."
Kusurun tamamını tek taraflı görmekten kaçınmak geliyor içimden. Öyle ya tek suçlu zamane futbolcusuysa, gördüklerimiz hayal mi? Beşiktaş ve Fenerbahçe'de vasatı aşamadığı için tutunamayan ama Trabzonspor'da sergilediği performansla ilk yarının en yararlı oyuncusu seçilen Burak Yılmaz'ın bu çıkışını nasıl anlamlandıracağız?
Yani Şenol Güneş'in maharetini yok mu sayacağız?

Teknik direktör farkı
Ya Ali Tandoğan ile Ömer Erdoğan'ın Ertuğrul Sağlam'la şahlanışları? Keza Turgay Bahadır'ın Bursa'daki üstün yararı da öyle. O halde, ehil bir teknik direktör (istisnalar hariç) her futbolcudan maksimum verim alabilir ve her kadroya oynatacağı futbol tarzını bilir.
İyi de Niang, Dia, Stoch hocanın iradesiyle kadroya dahil edilmiş, kaliteleri ve yetenekli futbolcular değil mi? Keza Kocamançok iyi bir diksiyona, deneyime ve en önemlisi (İstanbulspor, Malatya, Konya ve Ankaraspor'daki yıllarında ortalama kadrolara bile oynattığı pozitif futbolla) tartışılamayacak bir teknik direktör dehasına sahip değil mi?
O zaman Dia, Kazım ve Mehmet, Burakkadar neden yararlı olamıyor? Ya da Colman Emre'den, Selçuk İnan Alex'ten ve Umut Niang'dan daha mı yetenekli?
Yani düş kırıklığının tek sorumlusu ne Aykut Kocaman ne de sadece futbolculardır. İki taraf da kalitelerine ve onlara inananlara ayıp etmiştir.
Birlikte konuşacak, muhasebe yapacak, kendilerine yakışmayan ne varsa ayıklayacak ve ikinci yarıya kendilerine yakışanla başlayacaklar.
Aksi manidar olur çünkü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor