21 Şubat 2010 | Pazar

Asıl sorun!

Bir takımın kalıcı başarılar elde edebilmesinin en önemli koşullarından biridir kaliteli kadroya sahip olmak. Ama kaliteli kadroların bile saha dışı ve saha içinde liderlere ihtiyacı vardır. Aksi takdirde, kapasitenin karşılığı olan performansa ulaşmakta sıkıntı yaşanır. Sanırım, Fenerbahçe'nin şu anda yaşadığı gelgitlerin asıl nedeni de budur. Ne yazık ki Daum elindeki kadronun özelliklerini yeterince önemseyen 11'ler sahaya sürmeyi yerleşik hale getiremedi. Maça ve rakibe göre şekillenmiş taktikler konusunda da benzer şeyler söylemek mümkün tabii. Üç kulvarda yarışıyor Fenerbahçe. Üstelik kanatlarda oynayan futbolcuların önemli bölümü o mevkinin ideal adamları değiller. Zaten bu yüzden Özer ve Mehmet Topuz bir türlü kapasitelerinin gereğini yapamıyorlar çoğu zaman. Mesela, sakatlıklar ve kadronun özelliğinden ötürü fizik-güç sorunu da yaşanıyorken, (Lille karşısında olduğu gibi beraberliğin çok önem taşıdığı) belli maçlarda kontrollü oyuna dikte etmesi zorunluluk değil mi bir lider olarak Daum'un? Ama hiç de öyle olmuyor.

Liderliği gereği...
Şüphesiz, (Alex ve özellikle Emre gibi) saha içi liderlerin sorumlulukları da az değil, Fenerbahçe'nin özelliklerine ve amaçlarına uygun bir oyun tarzını yerleşik hale getirememesinde. Eğer takım bu kadar kolay gol yiyorsa, faturanın tamamını defansa kesemeyiz herhalde. Çünkü ortada bir "Takım savunması" problemi var ve biraz da Emre'nin kariyeri ve sorumluluğuna denk düşen bir irade ortaya koymamasından kaynaklanıyor bu. Misal, sahada en son sinirlenmesi, kart görmesi gereken kişiden biri Emre'dir. Oysa o herkesten önce ve çok soğukkanlılığını yitirerek, arkadaşlarının psikolojisini, takımın direncini olumsuz yönde etkiliyor, böylece sorumluluğuna uygun düşecek şekilde yarar sağlayamıyor. Her kadronun zaafı olacaktır. Bu F.Bahçe için de geçerli. Ancak şu anda yaşanan sıkıntıların ana nedeni, kadro zaafiyetinden ziyade, kadronun kalitesini sahaya yansıtacak saha dışı ve içi liderliğin gereği yapılmamasıdır bence.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor