25 Şubat 2011 | Cuma

Deşifre ediyorum

Herkesin yanıtını aradığı soru şu; "Fenerbahçe ligin ikinci yarısında nasıl şaha kalktı?" Süper Ligin ilk yarısından oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi ve bir beraberlik alıp, 7 puan toplayan takım ikinci yarı 15 puan topluyorsa bunun bir nedeni olmalı...
Gelin bu sebepleri sıralayıp, Fenerbahçe'nin başarı formülünü deşifre etmeye çalışalım.
1- Fenerbahçe ilk yarıda fizik kondisyon olarak yeterli düzeyde değildi. Kocaman devre arasında mücadeleci bir takım oluşturdu.
2- En çok eksikliği hissedilen konu, futbolcular arasında bir takımdaşlık duygusu oluşmamasıydı. "Birlikte başaralım" düşüncesi futbolcuların kenetlenmesini sağladı.
3- Futbolcular sezon başında Aykut Kocaman'ı kabullenmek istemedi. Ancak zaman geçtikte futbolcular ile Kocaman arasında olumlu bir iletişim kuruldu.
4- Kocaman'ın kendisine yönelik ağır sözler söyleyen Andre Santos'u affedip takıma monte etmesi, diğer futbolcuların güvenini kazanmasını sağladı. Anladılar ki Kocaman nefret ve öfke kimliği taşımıyor.
5- Alex'le iki yıllık sözleşme imzalanması, Brezilyalı oyuncunun performansını olumlu etkiledi.
Kaptan, takım için daha fazla bir şeyler yapmak için elini taşın altına koydu.
6- Ligin ilk yarısında sakatlık, formsuzluk gibi nedenlerle takıma katkı yapmayan Mehmet Topuz, Selçuk ve Santos gibi oyuncular adeta küllerinden doğdu.
7- İlk yarıda yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre sessiz kalan Niang, ikinci yarı ile birlikte eski formuna kavuştu.
8- Savunmada formsuz Diego Lugano, kendisini toparlayıp, Yobo ile iyi bir ikili oluşturmayı başardı.
Bu maddeleri çoğaltmak mümkün. Ancak temel olarak yazılacaklar bunlar.
Siz siz olun sakın Aykut Kocaman çıkışları, Aziz Yıldırım'ın soyunma odası baskınları, hakemler üzerinde oluşturulan baskı gibi iddialara kanmayın.
Başladığımız gibi bir soruyla bitirelim yazıyı... "Bunlarla her şey yoluna koyuluyorsa Fenerbahçe
neden ilk yarıda bu kadar geride kaldı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor