04 Ekim 2010 | Pazartesi

Muhteşem olmadı

Şampiyonlar Ligi maçı dönüşü Bursaspor, Büyükşehir Belediyespor karşısında başarısız bir sınav verdi ve ilk puanlarını kaybetti.
Ertuğrul Sağlam'ın, Glaskow Rangers maçına göre ilk 11'de 6 değişiklik yapması bile bu sonucu değiştirmedi. Stepanov, Svensson, Batalla, Ali Tandoğan, Ergic ve Sercan'ı kenarda tutan Bursaspor, yeni 11'iyle yaratıcılığı yok edilmiş, mücadele takımı görüntüsündeydi. Nitekim maçın son 15 dakikası hariç, tipik bir orta alan mücadelesi izledik.
Ev sahibi ekibin önceliğini gol yememek üzerine kurması da, orta alanda kördöğüşünün oluşmasının bir başka nedeniydi.
Bu durumda oyunun kalitesinin yükselmesi ve pozisyon zenginliği için yaratıcı ayakların öne çıkması gerekiyordu. Ancak Bursaspor'da İnsua ve Ozan İpek çok kötü oynarken, Turgay'ın orta alandan yeterli desteği alamaması, Volkan'ın da oyunun başındaki tutuk görüntüsü ofansif zenginliği yok etti.
Ev sahibi ekipte de durum farklı değildi. Umutların bağlandığı İbrahim Akın, Herve Tum ve Tevfikson derece etkisizoynarken, Herve Tum, Turgay gibi yalnızlık yaşayan oyuncuydu. Nitekim ilk 45 dakika sadece birer net pozisyon oluşması oynanan futbolun temel sonucuydu.

Baskı kurdular ama...

Oyunda dengelerin bozulması için kenardan müdahale yapılması gerekiyordu. Önce Ertuğrul Sağlamhamleye başladı ve İnsua-Batalla, değişikliği ile Volkan'ın verimini arttırdı. Sercan ve Nunez'in girişiyle alışılmış Bursaspor görüntüsünü ve baskısı izlemeye başladık.
Özellikle Volkan'ın solda, Sercan'ın sağda etkinliği, Batallave Nunez'in göbekten bindirmeleri pozisyonların oluşmasını sağladı ama son vuruşta yaşanan sıkıntılar ile Hasagiç'in başarılı performansı Bursaspor'un ligdeki ilk kayıplarını vermesine neden oldu.
Bu arada Abdullah Avcı'nın Tevfik-İskender hamlesi de Belediyespor'un karşı atak pozisiyonları yakalamasını sağladı. Bu türden pozisyonlarda da İvankov kalesinde dik durdu.
Sonuç olarak Bursaspor ideal 11 dışına çıktığında, işlerin rayında gitmediği görüldü. Ayrıca Ali Tandoğan'ın alternatifinin olmadığı da… Bunun yanında Bursaspor, Avrupa maçları dönüşünün zorluğunu da yaşadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor