22 Kasım 2010 | Pazartesi

Ligdir, olur...

Çoğu artık aramızda olmayan Trabzonspor'un kurucu unsuru 1 No.lu Sandıkmensuplarından bazıları milli takıma yeni yeni çağrılmaya başladıktan sonraki maçlarda tuhaflaşan oyunculara "Milli Zilli" diye seslenirlerdi kapalı tribünden.
Zaman, kadro, forma değişti ama kural değişmedi. Burak ve Umut'un savrukluğuyla, Engin'in takım arkadaşına, hakeme ve dahi teknik patrona yakışıksız hareketleri eklendi dosyaya.
Farklı galibiyetin söz konusu olamayacağı, 3 puanın sabırlı oyunla gelebileceği bir maça işaret etmiştik. Ancak Güneş'in "sabır" taktiğini miskinlikle, ağırdan alma ile karıştıran çok sayıda isim vardı dün yine sahada.
Taca çıkan topu almaya bile üşenen bir yorgun görüntü, sanki sahaya dinlenmek için çıkmış izlenimi veren bedenler.
Geçen hafta Bursa'nın gerek görmediği önlemleri, tıpkı Galatasaray gibi alarak başladı oyuna Eskişehir. Doğa, Selçuk'u rakip yarı sahada karşılayıp ani top atmasını engelliyor, geri dörtlünün önüne de ekstra set çekiliyordu.
Duran top önlemleri de iyi işledi konuk ekibin. Dikkat! Trabzonspor'a karşı geçerli bir sistem haline geliyor bu format.
Güneş'in yeni çizimler yapması gerek.

Yattara ve Alan'ı kazanmalı
İlk yarıda seyirci huzursuzdu gidişattan.
Yeni bir iç saha yenilgisi ihtimali uç veriyor, beraberlik iyidir, dedirtiyordu. Kanatları Cale'nin birkaç girişimi dışında kullanamayan bordo-mavililer, derinlemesine her ortayı da 2 metrelik kalecinin hakimiyet alanına yapınca ilk yarıda gol gelmeyeceği zor tahmin edilir bir şey olmaktan çıkmıştı.
Devre arasına girilirken gerek tribünlerin gerekse Güneş'in hesabı, fizik güç üstünlüğü ile ikinci yarıda oyunun koparılacağıydı. Gol dışında bir bakıma karşılandı da bu beklenti.
İlk yarıda sadece Jaja ile etkili olabilen, iyi denecek bir de Cale sunabilen ev sahibi bu kez önce Alanzinho ile biraz hareketlendi, sonra oyuna tümüyle hakim oldu.
Ev sahibi gole en çok 3 vole ile yaklaşırken, Onur da yenilgiyi önledi. Lig uzun, böyle kayıplar doğal. Oyuncular dahil herkesin anlaması gereken ise şu:
Bu kadro ligi alıp götürmek için eksik.
İnişler ve çıkışlar sonunda zirvede bitirme şansı yüksek, ancak az kasılmak çok çalışmak şartıyla. Güneş'in bazı oyuncuları dinlendirmesi veYattara ve Alan'ı hazır hale getirmesi de şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor