11 Nisan 2019 | Perşembe

Heyecan artar durum değişmez

Derbiler haftasındayız. İki günde belki de sezonun kararı verilecek. Ve hatta Beşiktaş'ın lig ikinciliği için iddiasını çok arttırması da muhtemel. Hesap – kitap yapacaklar olacaktır elbette ama ben size baştan söyleyeyim; maçlar berabere biter, konuşmaya devam ederiz.
Fenerbahçe'nin 20. yılına giren Kadıköy üstünlüğü için "Bu maç; o maç" diyenlere de, "Bu maç o maç değil" diyerek cevap verelim.
Peki ne olacak, nasıl olacak?

Uzun süre sonra Galatasaray ilk kez "kazanmak zorunda" olarak geliyor. Önceki planlarının tersine yükü Fenerbahçe'ye bırakıp, oyunu tutmak gibi bir kozları yok ellerinde.

Bir gün önceki Beşiktaş – Başakşehir maçı hangi sonuçla biterse bitsin, üç puan almaktan başka çareleri yok.
Bu, Fenerbahçe'nin cebindeki ikinci en büyük avantajı. Birincisi elbette Saracoğlu'ndaki 50 bin kişi… İki sezondur, kadro kalitesindeki problemlere rağmen büyük maçları çok iyi oynayan Fenerbahçe kadrosu var. Galatasaray tecrübesini de yaşadılar, 2-0 geriden geldiler, puanı aldılar. Bu maçları nasıl kazanacağını çok iyi bilen Ersun Yanal, mazeretsiz kurgusunu da yapacaktır. Ama önce maçın dinamiklerine bakalım.

FATİH HOCA'NIN KARARI
İki stoperi de cezalı olan Terim, Donk'un yanına kimi alacak. Maçın gerilimine baktığımızda Fernando ihtimali daha ağır basıyor. Ahmet ve Semih'in güven ibresi düşük.
Bu noktada orta sahayı rakibine bırakma ihtimali de yüksek. Son dakikaya kadar "öyle mi, böyle mi?" diye soracaktır kendisine.

YANAL'IN PLANI
Belhanda – Feghouli köprüsünü gözüne kestirmiş bir Ersun hoca var. Önde baskıyı yapacak ve rakibinin gole giden yolunu kesmek isteyecektir. Onyekuru'yu da geriye koşturmak önceliği. Bu yüzden sağ bekte Dirar ile başlarsa şaşırmayın.

VALBUENA ALTERNATİFİ
Orijinal stoper yoksa, duran toplar silahtır. Fenerbahçe açısından maçın kilit taktiği burada yatıyor.
Ekici cezalı olunca, Valbuena'nın bu yeteneğinden yararlanmak isteyebilir. İki oyuncu da yokken Zajc bu görevdeydi. Sloven oyuncunun ilk on bir çıkması da bekleniyor.

FENERBAHÇE'YE HAYAT VERİR
Çok kötü bir sezon geçirirken, beşincilik hedefini de sıcak tuttuğu bir süreçte, ezeli rakibine karşı kazanması, Fenerbahçe'ye hayat verecek, taze kan olacaktır. Sadece taraftarına sezonu affettirmez, aynı zamanda Ali Koç ve ekibini de çok rahatlatır. "Fener ol" kampanyası da daha ateşlenecektir.

HAKEM KİM?
Maçı Cüneyt Çakır'ın yönetmesi bekleniyor. En iyi, en tecrübeli hakemini Kadıköy'e göndermesi MHK için en doğru karar. Fakat, Çakır'ın derbileri beraberlikle bitirmek gibi bir tarzı olduğunu düşünüyorum. Risk almadan, kendini yere atana düdüğü çalarak, tempoyu mümkün olduğunca düşük tutarak derbi yönetiyor.
O yüzden, cumartesi – pazar üstüne çok yorum yapacağız ama muhtemelen pazartesi günü değişen bir şey olmayacak.
Bugünkü durum ile devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor