09 Ocak 2012 | Pazartesi

Şimdi görev yönetimin

Aykut Kocaman sürekli altını çiziyor, herkes de farkında ama ara transfer Fenerbahçe'nin sorunlarını çözecek gibi gözükmüyor.
15 gün öncesine kadar transfer ile ilgili sağlam adımlar olduğunu duyuyorduk. Bu konudaki nakit sıkıntısını da yönetimin ağır topları kendi ceplerinden halledeceklerdi. Güven verici gelişmelerdi bunlar.
Taraftarın da süreç içinde umutlarını arttırması, kulübe ve takıma daha da sarılmasını sağlayacak bir hamle olacaktı.
Ama (henüz) olmadı, olamadı.
Transferdeki kararlılık yönetim için çok önemli. Mayıstaki kongre bir kenera, soruşturma sürecinde ellerinin hep kuvvetli kalması, futbol takımının zirve ile bağlantısını kesmemesi ile de doğru orantılı.
Sezon başlamadan takım yüzde 40'ını kaybetti ve artık zor anlarda kilit açacak formül bulunamıyor. Futbol takımı üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor.
Eksik görüntüler olsa bile yaşadıkları travma ve içinde bulundukları ortamın karanlığı mazeret olarak kabul edilmeli.
Şimdi sıra yönetimin üstüne düşeni yapmasına gelmiştir.
F.Bahçe'yi ayağa kaldırmalılar.

Önce orta saha
Herkesin gözü santrforun üstünde ama ben orta sahaya katkı yapılması konusunda daha titizim.
Eğer rakip ceza alanına girmeyen, yaklaşmayan, topu kullandıktan sonra ileri kat eden orta sahalarınız yoksa istediğiniz santrforu getirin, yine gol sorunu çekersiniz.
Fenerbahçe'nin en hamleli orta sahası Emre, ilk golünü Orduspor'a attı. Mehmet Topuz ve Cristian'ın haneleri de toz tutmuş durumda.
Stoch ara sıra parlıyor; Dia et mi, balık mı belirsiz. Özer ve Sezer alternatifli oyuncular. Birisi yavaş çekim oynuyor, öteki daha oynamayı bile beceremedi.
En iyi yerliler dediğimiz Fenerbahçe'nin Türkleri, daha milli takım formasını bile giymemiş Alper Potuk'un transfer pazarlığında kapris yapmasının nedenidir. Herkes genç Gökay'ı bekliyor sahada. Gökay hiç olmazsa umut barındırıyor.

Semih'e haksızlık...
Ordu'da sahada saklanan oyuncular vardı. Ama en çok eleştiriyi ve tepkiyi Semih Şentürk topladı. Üstelik en çok çabayı gösterip, sorumluluktan kaçmamasına rağmen.
Fenerbahçe taraftarı eleştiri kriterlerini yeniden gözden geçirsin. Unutmasınlar, hiçbir şey yapmayan hata da yapmaz.
Semih sahada bir şeyler yapmaya çalışırken top kayıpları yaşadı. Doğrudur. Ama tek golün de hazırlayıcısıdır kendisi.
Semih'i sezon başındaki birçok maçta eleştiririm. Ama son maçta bir kenara alırım.
Fenerbahçeliler eğer saklambaç oynayanları değil de çaba gösterenlerin kalemini kırmaya başlarsa, sahada top isteyecek oyuncu bulamazlar sonra.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor