17 Aralık 2009 | Perşembe

Tünel felsefesi

Christoph Daum, Fenerbahçe TV'de Fatih Demirkol'un sorularını yanıtlarken, "Tünel felsefesini" açıkladı. Sorunlu dönemden çıkışı doğru analiz etmek, oyuncuları çevre etkenlerden korumak ve hedefe yoğunlaştırmak adına, uyguladıkları bir metodu... Teknik adamların işlerinin aslında ne kadar farklı ve zor olduğunu da bize gösteriyordu. Çok eleştiririz ama Christoph Daum organizasyon ve ön hazırlık konusunda gerçek bir ustadır. Çok ince detayları belirleyerek, temeli sağlamlaştırır. Sonrasında maçla birlikte bizim de eleştirilerimiz başlar. Tünel Felsefesi hepimizin hayatımızda yer alabilecek bir saptama. Sadece önündeki hedefe odaklanarak, bunu başarmak adına diğer faktörleri bir kenara itmek. Sadece gideceğiniz yeri görüyorsunuz.

İLK HAMLE OLMALI
Etrafta kuş, ağaç, böcek rüzgar veya yağmur yok. Tüm mazeretler rafa kalkmış, karanlığa katılmış şekilde, sizi bekleyen durak için yoğunlaşacaksınız. MKE Ankaragücü karşılaşması öncesi de bu yaklaşım ile oyuncularını baskılardan arındırmak istedi Daum. Turgay Biçer gibi mentörleri, takımlar yıllardır bunun için görevlendiriyorlar ve onların yardımlarını alıyorlardı. Yıllarca Galatasaray, Milli Takım hatta Oğuz Çetin döneminde Fenerbahçe, mentör yardımları aldı. Futbol direktörü Aykut Kocaman'ın belki de ilk yapması gereken hamle de bu. Teknik adamı asıl işi ile baş başa bırakıp, oyuncuların yönlendirilmesi için bir mentörü de ekibe katmak. Şu anki Fenerbahçe ile mentörlüsü arasındaki farkı da ancak bu yapılırsa görebileceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor