29 Eylül 2019 | Pazar

Derbi değil 'Dertbi'

Bunun adı derbi değil, dertbi! İnanılır gibi değil. 15 gündür Türkiye, G.Saray-F. Bahçe derbisiyle yatıp kalktı. İki hoca birbirinden korktu, futbolcular birbirinden korktu, hakem maçtan korktu. Oyunu doğradı, doğradı, doğradı… Rosto gibi yaptı! Oyunun içine etti. İki takım arada bir hareketlenecek gibi oldu, orada oyunu durduran hakem oldu.
Şöyle söyleyeyim; hakemin VAR'a gitmesi, konuşmalar, değişiklikler ile karşılaşmanın ilk yarısının 55, ikinci yarısının 65 dakika oynanması lazım. Hani biraz sallıyorum ama emin olun ona yaklaşık olması lazım.
Efendim bu 'dünya derbisi'ymiş.
Bırakın arkadaşlar ya! Dünya derbisi böyle olur muymuş? İnsan biraz futbol oynar ya! Türkiye'de oynanan futbol maalesef bu.
Yalnız, bir de olaya Cüneyt Çakır açısından bakalım… İki takım çıkmış, bir halt oynamıyorlar. Devamlı birbirlerinin üzerine oynayan, futbolu düşünmeyen, oyunu koparacak girişimlerde bulunmayan oyuncular… Ben de Cüneyt Çakır'ım diyelim. Diyorum ki "Şu maçı biraz oynatayım, gaza bastırayım. Ufak tefek faulleri çalmayayım" falan… Bu sefer de olay Cüneyt Çakır'ın üstüne yıkılacaktı. Ne yaptı Cüneyt?
"Zaten iki taraf da rezalet oynuyor.
Ben de oyunu keserim, takımların da istediği olur ben de yara almam" diye düşündü herhalde.
Yalnız şunu altını çizerek söylüyorum; Cüneyt Çakır'ı Babel'in kolu kurtardı. Net penaltı pozisyonunda çalmadı, korner verdi.
Aslında pozisyon korner bile değil, auttu. Çünkü Galatasaraylı oyuncu darbeyi yiyince sağ ayağıyla topa terso vurdu, yani vuramadı.
İnanın maçta yazılacak bir şey yok.
İki takımdan da "Şu oyuncu iyiydi " diyebilecek adamı düşünüyorum, bulamıyorum. Peki kötüler var mı?
Var… Onlar da arada kaynadılar.
G.Saray'ın stoperleri için ne yazsak az. Onlar bildiklerini okuyorlar. Falcao yalnızları oynuyor.
Babel iyi niyetle geriye geliyor, ama sonra ileri gidemiyor . Feghouli ile Mariano hiç yoklar. Belhanda hırslı başladı, yardım gelmeyince tek kaldı, bir de yüzünde maske vardı.
Emre 90 dakika oynadı, hırsına bravo! Ama zaman zaman oyundan bariz düştüğü belli. Bu tip maçlarda Yanal'ın onu en sonda oyundan alacağını düşünüyorum. Çünkü takımı bir teknik direktör gibi içeriden idare ediyor. 39 yaşındaki Emre, Türkiye'deki bu futbol anlayışına göre 69 yaşına kadar oynayabilir.
Yayıncı kuruluş zaten maç özetlerini vermiyor. Millet kahve köşelerinde, leş gibi sigara içilen yerlerde, restoranlarda, yine sigara içilen içkili mekanlarda tonla para vererek soyuluyorlar.
Parası olan dekoder alıyor, parası olmayan zavallılar hiçbir görüntüyü göremiyorlar. Bunların büyük bölümü de Türkiye'de yaşayan çocuklar. Neyi saklayarak tezgahın altına sokarak bu futbolu sevdirebilirsiniz. Haklılar, dağdan geldiler bağdakini kovuyorlar.
Yukarıdakiler de uyuyorlar.
Neymiş, futbol ilerleyecekmiş.
Yürüyün gidin ya!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor