18 Aralık 2018 | Salı

Eski çamlar bardak oldu

Arkadaşlar! Bakınız... Türkiye'de futbolda yeni düzene yavaş yavaş geçilmesine rağmen hala eski kafada devam ediyoruz. Bu ülkede takımlarına şampiyonluk başarısını getiren teknik direktörler için bazı başkanların "Siz mi şampiyona yaptınız" deyip, işten uzaklaştırdıklarını çok gördük.
Peki takımları teknik direktörler şampiyon yapmıyordu da acaba neler oluyordu perde arkasında! Bu onu gösteriyor...
Şimdi perdenin arkası falan kalmadı.
Bakınız! Hep dönüp dolaşıp aynı şeyi söylüyorum; Bu VAR olayı çıktıktan sonra artık eski çamlar bardak oldu.
Eskiden şöyleydi, eskiden böyleydi yok!
Mümkün olduğu kadar iş sahaya taşınmaya başlandı. Ben büyüğüm, ben istediğim hakemi tayin ettiririm, ben federasyona baskı yaparım.
Bir de şimdilerde olduğu gibi bazı teknik direktörlerin gidip önce gazete sahiplerine, gazete patronlarına şikayet etme devirleri bitti.
Gazeteci kovdurma, televizyoncu kovdurma devirleri bitti beyler! Bazı şeyler acıdır. Aynı Urfa biberi gibi... Ama Urfa biberini yerken acısını aldıktan sonra bir de güzel tat alırsınız.
Ama bu yediğiniz biberler maalesef yerken de acıtır, çıkarken de… Ersun Yanal geldi Fenerbahçe'ye sihirli değneği dokunduracak, sarı-lacivertliler bütün maçları kazanacak. Yok öyle hikaye!
Fenerbahçe'nin bir şansı daha vardı.
Erzurum'la oynadı. Erzurumspor o kadar etkili bir takım değil. Bir ilk yarı seyrettik Erzurum rakip kaleye gidemiyor. Fenerbahçe kalecisini yere bile yatırmadı. Ama devre arasında herhalde içeride konuştular, "Yahu kardeşim bu Fenerbahçe'nin üstüne gitmeyeceğiz de hangi takımın üstüne gideceğiz" dediler. Bir anda işin rengi değişti.
Erzurumspor ikinci yarı belli düzende oynadı. Teknik direktör Mehmet Özdilek doğru değişiklikler yaptı ve 1 puan kazandılar.
Buradan alınan 1 puan yarın Erzurumspor için belki 3 puan olacak, belki 6 puan....
Fırat Aydınus mu? Zaman zaman ev sahibine 'pembe' baktı. Ama bu Fenerbahçe'ye zaten o da yetmezdi. Erzurumspor hak ederek 1 puanı aldı. Hem de çok enteresan bir maçtan, bu kadar seyircinin olduğu bir stattan, baskı altından çıkıp Erzurum'a dönüyor. Onları tebrik etmek lazım.
Fenerbahçe için ne mi söyleyeceğim?
Onları Allah kurtarsın!

TAKIM OLMAK ZORDUR
Ersun Yanal Fenerbahçe'yi geçmişte açık farkla şampiyon yapmış. İyi güzel de o zamanki Fenerbahçe kadrosuyla, bu kadroyu bir karşılaştırın.
Devre arası da transfer yapsanız, seneye de transfer yapsanız ne kadar başarılı olursunuz?
Transferle takım bir yere kadar oynar. Takım olmak zordur. Tek beyinden düşüneceksin.
Dün Fenerbahçe tek bir beyinden düşündü mü? Hayır… Kenardan müdahaleler doğru muydu? Değildi. Nasıl müdahaleler yapıldı? 2-0'ı koruma müdahaleleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor