04 Nisan 2016 | Pazartesi

Kimin hocasısın?

Osmanlıspor gibi ligin en az pas yaparak golü bulan bir kontra takımına karşı dikkatli ve disiplinli bir oyun sistemiyle oynamak Pereira'nın rakipten korktuğunun göstergesiydi.
Özellikle ilk yarıda iki takım adına gol pozisyonu yok denecek kadar azdı.
Savunma anlamında son derece dikkatli oynayan Fenerbahçe iş hücuma geldiğinde bir o kadar anlaşılmaz! Rakip ceza sahasına bu kadar yakın oynayıp kaleye şut dahi çekemeden maçı bitirmenin mazereti olamaz. Kreatif oyuncu denilen Diego'nun yokluğu muydu sıkıntı?
Kesinlikle hayır!
Neredeyse ligin sonuna geldik ama Pereira golü bulacak sistemi bir türlü oturtamadı. Osmanlıspor'dan çok korkmuş olacak ki takımının en önemli hücum gücü olan kanat beklerini dahi fazla çıkmaması için uyarmış! "Kanat bekleri fazla çıkmasın, kanat oyuncuları savunmaya da yardım etsin" dersen üzerine bir de Ozan- De Souza- Mehmet Topal orta sahasıyla sadece durdurmayı hedeflersen gol pozisyonuna biraz zor girersin.

Fenerbahçe ağır geliyor
Osmanlıspor iyi bir takım, bunu kabul ediyorum. Ama fazlaca abartmanın da anlamı yok. Maçın sonlarına doğru riskler aldı Pereira… Yahu bu riski maçın başında al, gol yesen dahi çevirecek zamanın olsun. Son dakikalarda alınan risklerle Fenerbahçe gol atabilir ama yiyebilirdi de… 75-90 arası yapılan "panik ataklar" galibiyeti getiren golü bulmaya yetmedi.
F.Bahçeli futbolcuların bir an önce golü bulma isteği aceleci davranmalarına neden oluyor. Pereira bu savunma ağırlıklı oyun sistemiyle ancak "düşmemeye oynayan" bir takımın hocalığını yapabilir.
Şampiyonluğa oynayan Fener ona ağır geliyor.
Puan kaybının önemi önümüzdeki günlerde anlaşılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor