22 Temmuz 2012 | Pazar

Hal ve gidişat iyi

Fenerbahçe'nin iki önemli eksiği ilk ciddi hazırlık maçında iyice ortaya çıktı. Birincisi takımda Alex dışında tek bir yaratıcı oyuncu yok. Hâlâ Alex'i tartışanlara çok şaşırıyorum.
Alex'siz Fenerbahçe emin olun "herhangi" bir takım olur. Newcastle karşısında neredeyse her ciddi pozisyonun içerisinde o vardı.
Aykut Kocaman'ın mutlaka en az onun kadar yaratıcı ikinci bir oyuncuyu takıma monte etmesi gerekiyor.

Pozisyon problemi İkincisi
ise takımın çok fazla boş top çevirmesi... Sarı-lacivertli oyuncuların fizik olarak güçlü oldukları tartışılmaz. Çok koşan ve mücadele eden bir takım oldular. Kocaman'ın kafasında başından beri topa rakipten daha çok sahip olan bir takım oluşturmak vardı.
Bunu da neredeyse gerçekleştirmek üzere... Takıma topu çevirmeyi öğretti öğretmesine ama topu "etkili" çeviremiyorlar.
Futbolda bir söz vardır, "Top sendeyken rakip gol atamaz" diye... Ama top sendeyken bu kadar az pozisyona giriliyorsa bir problem var demektir.
F.Bahçe her geçen gün daha iyi bir takım olma yolunda ilerliyor. Yapılacak takviyelerle sadece Süper Lig'de değil Avrupa'da da başarılı olacaklarına eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor