Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

17 Şubat 2011 | Perşembe

Hangisi doğru?

ORTALIK bu aralar tam ifadeyle toz duman durumunda. "TFF ve BJK" arasındaki kıyasıya suçlamalardan, söz düellosundan bahsediyorum. Sahalarda başarısız olan Beşiktaş, takımın aksine yönetim kademesinde, saha dışında çok iyi bir performans sergiliyor! Her iki tarafa da maalesef, "Ne iyi yaptın!" diyenler çoğunlukta. TFF de aynı tarzda hareket ediyor. Sahalardaki hakemleriyle çokça eleştiri alan MHKve eleştirilerin gerçek hedefi olan TFF aynı şeyi yapıyorlar; hücum ederek savunuyorlar kendilerini! Suçlamalar, tehditler, istifa istekleri ise gırla gidiyor. Tarafların arasında her şey geçen haftaki olaylı Beşiktaş-Karabükspor maçındaki hatalı hakem kararlarıyla başladı. Önce Beşiktaş kulübü adına Serdal Adalı konuştu. Sert açıklamaları ile TFF'yi, MHK'yi suçladı. Federasyon başkanının sert cevabı ise ortalığı toz duman etmeye yetti. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, basın toplantısı ile sadece Beşiktaş'ı değil tüm büyük camiaları karşısına alan açıklamalar yaptı. Bunu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in zehir zemberek açıklamaları takip etti. Belli ki bu üç açıklama her iki tarafın da tüm gemileri yaktığını, kılıçların çekildiğini gösteriyor. Lamı-cimi bırakalım! Şu çok net; "Sporda şiddet bu kafada olan kişilerle yasa çıksa da önlenemez!" Hele ki bu tip açıklamalar, pazu göstermelerle asla ve kat'a! En ufak bir durumdan bile maraz çıkaranlar, tribündeki holigana nasıl "Durun , yapmayın, zarar
vermeyin!" diyebilir. Yanlış yoldasınız!

* * *
heykel traş
Akdeniz Kadınlar Ligi
ÇOK dikkat çekici bir sayı var karşımızda.12 takımın mücadele verdiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde tam 5 tane Akdeniz Bölgesi takımı var. Kadın basketbolunun lokomotifi olmuşlar. Ülkemize basketbolu getiren, sevgisini yayan Tarsus Amerikan Koleji'nin de bu bölgede olması önemli bir ayrıntı tabii ki. Adana'yı temsil eden BOTAŞ ve Ceyhan Belediye, Mersin'i temsil eden Tarsus Belediyespor ve Mersin BŞB, Antalya'yı temsil eden Alanya Belediyespor bu sporun bölgedeki temsilcileri. Tabii ligde yer alan tüm takımların da oyuncu bakımından üretim üssü.

* * *
kırmızı kart
Dipteki efsaneler!
TAKIM adları, puan sıralamaları ve kategorilere bakarken eski yıllara, gerilere gittim. 1. Lig'den başlayarak, 2. Lig, 3. Lig'lerde en altta yer alan takımlara şöyle bir bakın istiyorum. Çok dramatik bir durum söz konusu. Birçoğumuzun bir maçını, bir sonucunu hatırlatacak, dönemlerinin efsane Süper Lig geçmişli takımlarını görüyoruz oralarda. Bir çırpıda yazalım mı isimlerini? Bank Asya 1. Lig'de; Ankaraspor, Giresunspor ve Diyarbakırspor; Spor Toto 2. Lig'de; Sebatspor, Dardanelspor; Spor Toto 3. Lig'de; Malatyaspor, Beykoz, Erzurumspor, MKE Kırıkkalespor ve Zeytinburnuspor. Bu takımlar şimdi çok zor durumdalar ve ligde yaşama mücadelesi veriyorlar.

* * *
soru yorum
İBRAHİM ÜZÜLMEZ
DELİ dedik, adı Deli İbrahim'e çıktı. Demiyor muyuz, "Bir adama kırk defa deli dersen gerçekten deli olur" diye. Sahada en çok koşan, formasını en çok terleten o olmasına, profesyonelliği en iyi yaşamasına rağmen yaranamadı. Bildiğimiz bir şey varsa onun bu forma için delirdiği(!) ve de kötü olduğu. Güle güle "Biyonik Adam", güle güle Üzülmez! Çok üzdün şimdi bizi...

* * *
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR
İsveçfutbolunun dünyaya sunduğu, dünyanın en büyük golcülerinden Zlatan İbrahimoviç'in futbola Malmö'de faaliyette olan Malmö Anadolu isimli bir Türk takımının altyapısında başladığını, tam iki yıl amatör olarak bu takımın formasını giydiğini bilmeseniz de olur.

* * *
O DA BİR TARAFTAR
(FUAT GÜNEY)
DENİZLİSPOR'UN şeref tribününde otururken pek dikkatimizi çekmeyen ama dostlarımızın uyarısıyla heyecanını, yakınlığını fark ettiğimiz çok özel bir taraftarı ilişti gözümüze. İl Jandarma Komutanı Fuat Güney. Titrini, özelliğini stat dışında bırakıp, göreve geldiği günden bugüne bir sporsever olarak Denizlispor'un hiçbir iç saha maçını kaçırmıyor, uzak durmuyor paşa. Başa güreşen Horozlar'ın da en centilmen, en heyecanlı taraftarı.

* * *
fark ettim
Konya Kardemir
TÜRKİYE'NİN İsveç 2. Ligi'nde mücadele veren, başarısıyla gurur duyulan bir takımı var, adı da K.Kardemir Karabükspor. Yanlış duymadınız, Süper Lig'de adını çokça duyduğumuz Kardemir Karabükspor ile aynı ismi taşıyor. Kulüp başkanı, Stockholm'de esnaflık yapan Fazıl Tütüncü, onursal başkanı ise Feridun Tankut. 1989 yılında Konya Kulu'dan giden bir grup Türk işçisinin kurduğu bu takım geçtiğimiz sezon büyük bir başarı göstererek 3. Lig'den 2. Lig'e terfi etti. Şimdiki hedefleri üç yılda İsveç Süper Ligi'ne çıkıp Türkiye'nin adını Avrupa'da da duyurmak. Yolları açık olsun diyoruz.

* * *
alkışlı 'yorum'
Cihat Arslan (Eyüpspor)
TÜRK futbolunun nazik, beyefendi ve gelecek vadeden genç teknik adamlarından. 40 yaşında. Gittiği her takımda, genç isimler için gösterdiği ısrar, çaba her türlü takdire şayan. Futbolculuğunda olduğu gibi hocalıkta da sabırla, adım adım yükseliyor. Kasımpaşa'da başlayan teknik adamlık serüveni geçtiğimiz sezon Kocaelispor'da, bu sezon ise İstanbul'un en köklü takımlardan olan Eyüpspor'da devam ediyor. Türk futbolunun Cihat gibi futbolculara, Arslan gibi hocalara ihtiyacı var.

* * *
...HAFTANIN SÖZÜ...
Hayatta yapılacak en büyük hata, hata yapmaktan korkarak yaşamaktır.
(E.G.Hubbard)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor