Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

20 Aralık 2010 | Pazartesi

7/17 sıra ne diyor?

Geçen hafta başladığımız Bank Asya 1. Lig ilk yarı değerlendirmemizde kalan 7/17 sıra takımlarını bu hafta yazmaya devam ediyoruz.
İşte diğer takımlarla ilgili dikkat çeken hususlar: Samsunspor: Ligin en güçlü kadrolarından biri olmasına rağmen istikrarı yakalayamadılar. Zenke ile fark yaratıyorlar. Boluspor: Lig başlarken 1.Lig'de en büyük favoriydi. Zengin ve güçlü kadrosuyla uyum sorunu yaşıyorlar. Yönetim bunalımı, takıma yansımamalı. Tavşanlı LKİ: Mucize dersek Mustafa Akçay'a haksızlık etmiş oluruz. Kısaca, "İnancın, birlikteliğin ve mütevazılığın başarısı". Mehmet Akyüz en dikkat çeken futbolcusu oldu. Karşıyaka: Şampiyonluk hedefiyle çıkıp en çok hayal kırıklığı yaratan takımlardan. Adanaspor: Geçen yılın o takımını ara ki bulasın! Çok hoca değiştiriyorlar.
İstikrar en büyük transfer olur. Akhisar Gençlik: 'En önemli oyuncusu kim' diyorlar, Atilla Özcan(!) diyorum. 4 yıldır az para ile çok şey başardılar, başarıyorlar. Altay: Tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Huzur bulması saha sonuçlarını düzeltir. Yoksa... Zor söylenen cümleler kapıda. Güngören: Ligin en sessiz takımı. Ne evinde, ne dış sahada çok başarılı olamadı. Takviye yapmazlarsa işleri çok zor. Giresunspor: Ligin ilk devresini aktif dinlenme(!) ile geçirdiler. Kriz lafı hiç eksik olmadı.
Hem huzura, hem takviyeye ihtiyaçları olacak. Kartalspor: Geçen yılın iç saha kralı bu sene kuşa döndü.
Son hafta eski göz ağrısı Kadir Özcan'a takımı teslim etti.
Sihirli bir dokunuş (!) yapamazsa işleri zor gözüküyor. Diyarbakırspor: Saha dışı etkenlerin saha içine en çok etki ettiği takım. Kaos eksik olmuyor. Bu yönetim (!) ile bu takım küme düşer.

HAFTANIN SÖZÜ
"Kuş bakışı bakmak güzeldir, fakat kuş gibi bakmamak şartıyla."

ŞART VAZGEÇTİM!
Fenerbahçe A2 Takımı, Dardanelspor A2 takımları karşılaşıyorlar. Otururken her iki takımın oyuncu esame listesine bir göz gezdiriyorum. Aaaa, o da ne, Çanakkale temsilcisinde öyle enteresan bir isim var ki görünce çok şaşırdım! Adı Şart, soyadı Vazgeçtim. Çok enteresan!

AFYONSPOR

Afyonspor sadece Spor Toto 3. Lig 2.Grup'un değil tüm liglerimizin en az gol yiyen, en başarılı ekiplerinden. En yakın rakibine 8 puan fark yapmış durumda ve lider. Başlarında Orhan Yüce gibi hep morbeyazlı camia ile anılan bir başarı markası, kalesinde de bu ligin en iyi kalecisi Mehmet Koç var. Bu başarının altında, takımın "İkbal"ini bağladığı Salim Pancar'ı da bir yerlere not etmekte fayda var. Gümbür gümbür bir ses duyuyorsanız bilin ki Afyonspor geliyor demektir.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ
GÖLGEDE kalmış bir İstanbul beyefendisidir o. Az konuşur, çok çalışır. Çok araştırmanıza gerek yok.
Yüzüne bakmanız, tanımak için kifayet eder Göksel Gümüşdağ'ı. Ayna misali; karakteristik tüm berraklığını yüzüyle dışa vuran bir kişiliktir.
İstanbul Büyükşehir Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Başkan Vekili'dir ama hiç öne çıkmaz. Mütevazi takımın, beyefendi başkanını takdim ediyorum.

* * *
Şu üç büyüklerin hocalarını anlamak mümkün değil. Kazanırsan kralsın, imparatorsun. Penaltı lehine verilirse doğru, aleyhine olunca hainsin!

TOLGAHAN ACAR (ADANASPOR
Adana kalecisi Tolgahan kendi altyapısından yetiştiği, çok sevdiği takımının kalesini koruyor. 4 yıldır da kalede o var.
Geçen yılın o iyi kalecisi gitmiş, bu yıl saçma sapan goller yiyen, şaşkın bir kaleci var karşımızda. Sadece o değil, komple takım kötü. 2-2 biten Akhisar maçı sonrasındaki kötü tezahüratlara el işaretleriyle karşılık vermesi ona hiç mi hiç yakışmadı. Sabırlı olman, metin olman gerekirdi. Çirkinliğe çirkinlikle karşılık vermen, kötü gol yemenden daha kötü puan aldırdı bilesin. Bir daha olmasın Tolgahan, sakın ha!


SÖYLÜYORUM
KARiYER ŞAMPiYONU iNiESTA
Adı Manchester City 'nin yaptığı 100 milyon euro'luk astronomik transfer teklifiyle yeniden gündeme geldi. "Sihirbaz" lakaplı İspanyol Andres İniesta nasıl bir futbolcu, hiç düşündünüz mü? İşte Andres İniesta'nın bilinen ama söylenmeyen gerçekleri: "2002'den bu yana Barcelona A Takımı'nda oynuyor. 15 yaşından beri İspanya'nın tüm milli takımlarında görev yapıyor. 4 İspanya Ligi şampiyonluğu, 1 İspanya Kral Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kulüpler Kupası, 1 Avrupa Şampiyonluğu Kupası ve 1 Dünya Kupası Şampiyonluğu."

BUNLARI BiLMESENİZ DE OLUR
YUNAN liginin en köklü ve en büyük takımlarından PAOK'un armasındaki kuruluş tarihinin 1926 olmasına rağmen esas kuruluş tarihinin 1875 olduğunu ve ilk olarak İstanbul Pera'da kurulduğunu bilmeseniz de olur.

SAHiPSiZ ANKARAGÜCÜ!
ANKARAGÜCÜ için "100. yılı. Başkent bu sene şampiyonluğa oynayacak takım kurar, başa da oynar" demiş, beklenti duymuştuk. Şu gelinen noktaya bakar mısınız?
Koca camia sahipsiz ve de ortada.
Mahkeme kararıyla yönetim düşmüş, 'düşüren taraf almam, mevcut yönetim devam etmem' diyor.
Şimdi bu üç başkanlık yapan zevata soralım o vakit; "Biz her zaman gönülden Ankaragücülü'yüz, takımımızı seviyoruz! diyorsunuz.
Beyler, Ankaragücü para alma yeri değil, gönül verme yeri. Lafı eğip-bükmeden; bu takıma cephe alan, en büyük Ankaragücü düşmanıdır! "Tarafınızı belirleyin lütfen; dost musunuz, düşman mı!"

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ
GÖLGEDE kalmış bir İstanbul beyefendisidir o. Az konuşur, çok çalışır. Çok araştırmanıza gerek yok.
Yüzüne bakmanız, tanımak için kifayet eder Göksel Gümüşdağ'ı. Ayna misali; karakteristik tüm berraklığını yüzüyle dışa vuran bir kişiliktir.
İstanbul Büyükşehir Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Başkan Vekili'dir ama hiç öne çıkmaz. Mütevazi takımın, beyefendi başkanını takdim ediyorum.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor