Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

24 Eylül 2010 | Cuma

Denizlispor yeniden

Bank Asya 1. Lig'de liderlik Denizlispor, Rizespor ve Orduspor arasında sürekli el değiştirmeye devam ediyor. 16 golün atıldığı bu hafta sonunda deplasmanda kazanan Denizlispor iki hafta aradan sonra yeniden liderliği devraldı. Ligimiz geçen hafta Ordu'da 4 farklı skoru görmüştü, bu hafta 5 farkı da gördü. Boluspor geçen hafta deplasmanda Adanaspor'u yenip siftah yapmıştı. Bu hafta ise ligin yeni takımı Tavşanlı Linyitspor'a gol oldu yağdı. Ferhat'ın 3, Caner'in de 2 golüyle rakibine fark attı. Ege'nin ezeli rekabetinde Altay-Karşıyaka mücadelesinde kazanan siyah-beyazlı Altay oldu. Altay'ın yıldızı Burak Çalık'ın bir gol atıp bir de gol attırdığı derbinin sessiz, sakin ve de olaysız oynanması tüm sporseverleri sevindirdi.

Hakem haftası!
Bu hafta en çok konuşulacak konu hakemlerdi. Verdikleri ve vermedikleri penaltılar, gösterilen kartlar, atılan nizami golün sayılmaması en çok tartışılan, en çok konuşulan konulardı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan Gaziantep BŞB-Ordu maçında Mesut Çarık, Güngören Mimar Yahya Baş Stadı'nda Güngören-Giresun maçında orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu, verdikleri kararlar ile çok tepki aldılar. Öğretmenoğlu tarafından 82. dakikada Güngören lehine verilen penaltı kararı büyük olaylara yol açtı. Turan'ın gole çevirdiği penaltı sonrası çılgına dönen Giresunsporlu taraftarlar ne buldularsa sahaya attılar ve maç tam 10 dakika durdu. Bu haftanın en ilginç olayı ise Yeni Rize Stadı'nda yaşandı. 49. dakikada aralarındaki tartışmayı sarı kart görmesine rağmen sürdüren Rizesporlu Ulaş ve Erciyessporlu İbrahim Yavuz, hakem Zafer Demir tarafından ikinci sarı kartla kırmızı karttan oyun dışı kaldı.

Kaldığı yerden devam!

Türk futbol gündemini sarsan maçla ilgili karar açıklandı. Samsun'da oynanan ve bıçaklı saldırı sonrası tatil edilen Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçı ile ilgili karar "Kaldığı yerden devam etsin" yönünde oldu. Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21. maddesi gereği karşılaşma 43. dakikadan itibaren ve Mersin ekibinin 1-0 üstünlüğü ile kaldığı yerden devam edecek. Maçın yeniden oynanacağı tarih ise daha sonra açıklanacak.

Haftanın seyri

4. hafta maçları sonunda hem lider, hem sıralama değişti. Yeni lider Denizlispor. Lider aynı zamanda 8 golle ligin en çok gol atan takımı. Güngören Belediye ilk galibiyeti ile 5 sıra yükseldi. Kartalspor şu ana kadar ne gol attı, ne de yedi. Tavşanlı Linyitspor'un istatistiği daha da ilginç. Hiç gol atmadı, 6 gol yedi ve 2 puanı var. Ligde ilk 4 hafta sonunda; 7 takım yenilmedi, 7 takım da 3 puan ile tanışamadı. Ligin ilk 8 sırasına yerleşen 8 takım daha önce Süper Lig'de oynamış takımlar.

Emin lider!
Akhisar
deplasmanında zorlanan Denizlispor zorda olsa kazanıp liderliği yeniden devraldı. Bu yılın formda ve golcü oyuncusu Emin'in müthiş oynadığı maçta rakibini 2-1 ile geçen yeşil-siyahlı takım renktaşına sürpriz şansı vermedi. Akhisar ise oynadığı oyun ile göz doldurdu. Geçen yılın en gözde oyuncusu Doğan Şahin'e oyundan çıkarken yapılan uğultu ve kötü sözler Akhisar taraftarına hiç yakışmadı.

Ezeli galip Altay!

Ege'nin 100 yıla yakın rekabetinde gülen taraf Altay oldu. Sıkıntılı günler geçiren KSK'ye bir darbe de Burak ve Cenk Ahmet'in golleri ile hemşehrisi Altay'dan geldi. Erdoğan Arıca sonrasında göreve gelen Kemal Kılıç da çare olmadı yeşilkırmızılı takım için. Altay bu maçta ilk gol ve ilk 3 puan ile tanıştı ve ilerisi için büyük moral buldu.

Bol bol Boluspor...

Boluspor'un sevinç serisi sürüyor. Tavşanlı karşısında şu ana kadar elde edilmiş en farklı skoru elde ettiler. Geçen hafta Adana'da şeytanın bacağını kıran Yarenler, bu sefer Tavşanlı Linyit'i farklı geçti: 5-0. Ferhat Kiraz ve Caner'in 5 golü ile rakibine gol yağdıran Levent Eriş'in talebeleri adeta rakiplerine korku saldı. Kırmızı-beyazlı takım ligin favori takım olmaya da namzet.

Rize-Erciyes dostça

Haftanın en güzel golü, en ilginç kararı, en güzel maçı da Rize'de görüldü. 44. dakikada Mithat Yaşar'ın jeneriklik frikik golü ile başlayan, Ulaş ve İbrahim Yavuz'un bir dakika ara ile önce sarı sonra kırmızı kartla atıldığı maça son noktayı koyan Erciyessporlu Taner Taşçı oldu. Son dakikada gelen bu gol, Rizespor'u liderlikten etti. Bu hafta Ordu'da oynanacak olan Ordu-Rize maçı ligin en çekişmeli ve keyifli maçı olmaya aday. Gözlerimiz, kulaklarımız Ordu'da olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor