Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

12 Mart 2010 | Cuma

Adana mı İzmir mi?

Süper Lig yolunda Karabük kazana kazana, hızla ilerleyedursun, yarış şimdi tamamen ikincilik yarışına dönüştü. Süper Lig'e direkt çıkmak isteyen Buca, Altay, Adanar ve KSK kalan 9 haftada müthiş bir yarış içine girecekler. İki özlemli şehirden, Adana ve İzmir'den bakalım kimin yüzü gülecek? 25. hafta gol yönünden kısır bir haftaydı. 21 golün atıldığı haftada 4 deplasman takımı, 3 ev sahibi takım galip gelirken iki maç da beraberlikle sonuçlandı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 3 İzmir takımının galip geldiği bir hafta oldu. Mersin, ikinci devre maçlarında ilk kez kazanırken, Kocaelispor ilk defa puanla tanıştı. Dardanelspor 8. maçında 7. yenilgiyi aldı. Samsun, son 5 maçlık müthiş seriyi bozdu ve Adana'ya kendi evinde son dakikalarda kaybetti. Konyaspor'da müthiş düşüş devam ediyor. İç sahada KSK'ye 1-0 kaybeden yeşil-beyazlı takım ikinci devre adeta çöküşü yaşıyor. İkinci yarı çıktığı 8. maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Konyaspor averajla ikinci başladığı sıralamada şimdi averajla 5. sırada. Fuat Yaman hem Altay hem de Konyaspor hocası olarak KSK'ye ikinci kez kaybetti. KSK kendi bünyesinden iki hocaya teslim ettiği takımla 2'de 2 yaparken, Altay eski futbolcusu Zafer Bilgetay ile hiç kaybetmedi. 4. maçında 10. puanını alan tecrübeli isim, takımını yeniden yarışın içine sokmuş oldu. Hakemler bu hafta 51 sarı, 2 de kırmızı kart gösterdiler.

Gol dökümü

Bu hafta 21 golün atıldığı dakikalara baktığımızda ilk 30 dakikada sadece 4 golün atılmış olduğunu görüyoruz. 30 ile 60. dakikalarda 10 gol atılmış. 60-75. dakikalar arası ise sadece 2 gol izlemiş sporseverler. 75 ve 90. dakikalarda 5 gol atılmış, atılan bu 5 golün 3 tanesi de uzatma ve son dakikalarda gelmiş.

Emenike ile son anda...
Karabükspor çok iyi bir oyun ortaya koymadığı Kartal deplasmanında spektaküler golcüsü Emenike ile son beş dakikada bulduğu golle kazanmayı bildi. Kartalspor iç sahada 3.yenilgisini aldı ve küme düşme hattına yakınlaştı. Kadir Özcan'ı uyaralım, "Tehlike geliyorum" diyor.

Buca söke söke!
Dört Karadeniz temsilcisi ile art arda oynayacak olan Bucaspor ilk maçında, Orduspor karşısında adeta kabusu gördü. Yediği şok gollerle 2-0 geriye düşen sarı-lacivertli takım pes etmedi ve sonrasında 3 gol atıp 3 puan aldı. Mor Menekşeler'de ise iyi oyuna rağmen kötü sonuçlar devam ediyor. Durumu için bir şeyler yazmaya gerek var mı, puan durumu her şeyi açıklıyor.

Kazandı kazandı kaybetti
Hüseyin Kalpar
ile ikinci yarı müthiş maçlar çıkaran, son 5 haftada hanesine 15 puan yazdıran Samsunspor, Adanaspor karşısında kaybedip stop etti. Geçtiğimiz hafta Bucaspor'a iyi oyunla kaybeden Adanaspor bu galibiyetle ilk iki yarışında "Varım" dedi.

Konyaspor'un intiharı!
16. haftaya kadar ligin lideriydi. İlk devreyi de lider Karabükspor'la 37 puan ve averajla kafa kafaya noktaladı. İkinci yarı maçları ile tepetaklak giden bir takım oldu Konyaspor. Son 8 haftada sadece bir kez galip gelen, 3 kez beraberlik alan, 4 kez de yenilen bir Konyaspor hepimizi şaşırttı. Direkt çıkar diyenler yanıldı. Şimdiki soru şu: "Konyaspor ilk 6'nın içinde kalır mı? Konyaspor'da neler oluyor, yangını kim söndürecek?"

Mersin nihayet!
İkinci yarı maçlarında hiç galibiyet alamayan Mersin İdman Yurdu bu özlemini Çanakkale deplasmanında dindirdi. Ergün Penbe idaresinde ilk defa kazandılar. Mersin'de Dardanelspor kazanmıştı, rövanşı güney temsilcisi kazanmış oldu. Dardanelspor'da Koray ve Hüseyin'in kaybı, sakat oyuncularının çokluğu sonuçlarda en büyük etken.

Erci'yes'; Rize 'no'

Hey gidi günler hey! Şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Rizespor şimdi ligden düşme adayı... "Kesin düşer" denen Kayseri Erciyesspor, ikinci yarının en başarılılarından. Kayseri Erciyesspor kazanıp ateş hattından birazcık da olsa uzaklaşırken Rize, hızla aşağıya iniyor. Son 10 maçında 1 kez kazanan, çıktığı son 7 deplasmandan sıfır çeken bir takım Rizespor. "Makus talih" deyip duruyorsunuz, tehlikenin farkında mısınız siz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor