Arif Çetin

Arif Çetin

13 Aralık 2009 | Pazar

Çift forvet şart

Şenol Güneş'in, 4. dönemindeki ilk Denizlispor karşılaşmasına çıkıyor bordo-mavililer... İki takımın da şu anda lige 3 teknik adam değişikliğiyle devam etmeleri ayrı bir tesadüf. Futbolda, teknik ve taktikle birlikte psikolojik özgüvenin ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek. Futbolcu kalitesi ve mental açıdan, yeşil çim ve kâğıt üzerinde Trabzonspor'u favori gösterebiliriz. Bordo-mavililerin, haftaya evinde oynayacağı F.Bahçe maçına tam kadro çıkabilmesi için, kart sınırındaki futbolcularının dikkatli olmaları gerekli. İki maçtan alınacak 6 puan, şampiyonluk umutlarını yeniden yeşertir. Bu nedenle önce bugünü, sonra yarını akıldan çıkarmamalı. Ünal Karaman'lı geçiş dönemindeki Eskişehirspor ve sonrasındaki Ankaragücü maçları gösterdi ki artık isteyen ve kısa süreli de olsa rakibini baskıya zorlayan bir Trabzonspor var. Savunmanın iki kanadının da 3. bölgede yeteri kadar üretken olmadığı bir gerçek. Son iki haftada atılan 5 golün ikisinin kanat organizasyonu, diğer ikisinin de dönen toplara yapılan isabetli vuruşlarla olduğu unutulmamalı.

Kanatlar önemli
Bordo-mavili orta sahanın üretkenliği, son iki sezondur maç sonuçlarına etkili. Serkan, Gabriç ve Alanzinho üçlüsünün dönüşümlü olarak ısrarla kanatları kullanmaya çalışması, orta sahanın merkezinde top kullanma becerileri ve şutör özellikleri yüksek Selçuk-Colman ikilisinin görev yapması bordo-mavilileri hücumsal anlamda daha güçlü kılıyor. Kapanması muhtemel Denizli savunması içinde Alanzinho ve Gabriç'in ne kadar etkili olacağı ise merak konusu. Bu durumda Şenol hocanın Umut-Gökhan ikilisi ile rakip savunmayı hataya zorlaması şart. Son sözümüz başkan Şener'e... Sayın başkan lütfen! Futbolcu alıngandır, çocuk ruhludur. 15- 20 yıl önce olsaydı sizin konuşmalarınız futbolcuyu motive ederdi. Ama şu anda tam tersi bir durum var. Komşunuzun çocuğu en iyi olabilir. Beğenebilirsiniz, gayet doğal. Ama siz aile reisisiniz. Onu överken, kendi evlatlarınızı küstürmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor