12 Nisan 2011 | Salı

Yine kaleciler

Her hafta kalecilerin ve golcülerin yıldızlaştığı bir takım izliyoruz. Golcülerin yıldızlaşması iyi de kalecilerin yıldızlaşması düşündürücü. Ne gibi derseniz, bu kadar üst seviyede bir takım demek ki savunma dengelerini oturtamamış bir takım. Çok pozisyon veriyor, bu poziyonlar neticesinde kalecinin o günkü performansına bakıyorsun. Rüştü önceki maçta, Kasımpaşa maçında da Cenk. İkisi de maçı kurtaran, dönümüşü sağlayan oyuncular. Sevindirici olan şu; hedeften kopmasına rağmen futbolcuların iyi niyetle mücadele etmeleri, istekli olmaları. Bunun örneği Nobre. Şampiyornluk maçı oynar gibi hırslı, azimli. Simao ve Q7 de öyle.
Saydığımızda birçok oyuncuda bu var. Almeida, Q7 ve Simao'nun performansıyla birlikte daha etkili olmaya başladı. Yani bu iki oyuncu iyi oynadığında Almeida'dan daha çok verim alıyorsunuz.

Yapabileceği bu kadar

Doğrusu da bu. Bu oyuncular getirecek, Almeida atacak. Mesela Beşiktaş hücum zenginliği yaratabilmek defansta da daha temkinli oynayabilmek için öncelikle kanatlarını iyi kullanmalı. Dikkat edin her iki şekilde de pozisyon almada da vermede de kanat oyuncuları etkili oluyor. Necip ve Ernst formülü tuttu. Fernandes de yetenekli oyuncu. Sakatlık yaşaması bir de adaptasyon süreci atlatamayınca tam olarak verimli olamadı. Kasımpaşa düşmek üzere bir takım ama geçen hafta Kayseri'de gördünüz yaptıklarını.
Onlar bu maçı almak için Beşiktaşlılar'dan 10 kez fazla istekliydiler. Ama böyle maçlarda oyuncu kalitesi ön plana çıkıyor. Beşiktaş bu final gibi maçta oyuncu kalitesiyle kazanıyor.
Takım oyunu oynayarak değil. Tayfur hocanın da yapabileceği bu kadar. Bir iki değişiklik yapıyor Bobo'yu alıyor, Almeida çıkıyor.
Ayrıca Nihat çok önemli bir oyuncu gerçek bir Nihat tecrübesiyle geri dönerse labancıların fazla sayıda takımda bulunduğu dönemde Beşiktaş'a katkı sağlar. Hakem Göçek de iyiydi gergin maçta konrolü sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor