01 Kasım 2010 | Pazartesi

Oldu be İbrahim

İbrahim Üzülmez yıllarca orta yapıyor, yapmıyor diye eleştirildi durdu. Milli Takım'a yükselmiş bir futbolcunun orta yapamaması olur mu demeyin! Herşeyi gönülden yapıyor, doğrudur.
Ama ortayı bir türlü yapamıyor, bu da doğrudur.
Herhalde fizik ve kimya karışımını futbol adına doğru uygulamıyor. En sonunda kendisi de bunu itiraf etti. Ama şu maçta gördük ki İbrahim orta yapmayı artık öğrenmiş. Guti'nin mükemmel bir pası, İbrahim'in muhteşem ortası, Bobo'nun da harkulade bir golü. Sivasspor ilk dakikalarda şoka girdi.
Ardından maçın kahramanı Necip sahneye çıktı. Güzel bir gol attı. Bir de attırdı. Necip'in attığı gol onun klasına yakışan bir goldü. Zor bir pozisyondu, yerdeydi ama o bunu başardı. Aynı Necip Beşiktaş'ın yediği golde de kolay bir pozisyon olmasına rağmen, başardı! Buradaki hatasını düşünmesi ve tekrarlamaması lazım.

Nihat ile Holosko'nın farkı ne?
Tabata olağanüstü iyi ve istekliydi. Nitekim orta sahayı da iyi toparladı. Kaleci Rüştü söylediğim gibi çok daha önce kaleyi teslim almalıydı.
Şu maçta da gördüğümüz gibi öyle anlarda öyle toplar çıkardı ki takdire şayan.
Düşündürücü olan bir nokta var... Büyük takımsınız, 2-0 öne geçiyorsunuz ama ne hikmetse ondan sonda el frenini çekiyorsunuz. Schuster de bunu hissediyor ki Yusuf olsun, Nihat olsun, Fatih Tekke olsun yeni enerjileri oyuna katkı olsun diye takıma sokuyor.
Bu hamleleri doğru. Çünkü Bobo, Holosko hücum yollarında etkisiz kaldılar. Yani yerden yere vurulan Nihat ile Holosko arasında Allah aşkına ne fark var?
Rıza Çalımbay bu takımın başına yeni geldi. Kendisi Sivaslı. Sivas'ı iyi yerlere getireceğine ben inanıyorum.
Herkesin farklı biteceğini düşündüğü maç özellikle ikinci yarıda kafa kafaya bir oyun şeklinde geçti. Beşiktaş gibi önemli bir rakibin ilk dakikalarda öne geçmesi farkı doğal getirdi.
Ancak Kartal bunu başaramadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor