05 Nisan 2010 | Pazartesi

Altyapı öksüz

Oynanan futbol hiç kimseyi aylardır hatta yıllardır mutlu etmiyor. Sürekli söylüyorum: "Beşiktaş taraftarı futbolu çok iyi bilir ve analiz eder." Yani örneğin İnönü'de takımının, rakibi agresif futbolla 70-80 dakika boğarak yenmesini ister. Futbolu iyi oynarsın ama yenilirsin, bu taraftar o zaman yine ayakta alkışlar. Ama sen kendi yarı alanında oyunu kabulleniyorsun, silik futbol oynuyorsun, neticeye dayalı oynuyorsun bunu hazmedemez. A.Gücümaçında yapılan hiçbir şey yok, bırakın onu benim çok garipsediğim başka bir olay var. 2 tane kaleci neden kadroda var çözmüş değilim. Bu takımın altyapısı yok mu, A2'si yok mu? Orada hiç oyuncu yok mu? Böyle bir şey olur mu? Resmen altyapı çalışanlarına, altyapıda Beşiktaş hayalleriyle yatıp kalkan gencecik futbolculara gelecekleri için kapalı bir dünya sunuyorsun. Puan alınır kaybedilir, bundan sonra daha dikkatli olmak lazım. Yarış iyice kızıştı. Tek bir takımla mücadele etmiyorsunuz, her şey nefes nefese...

Adayım Beşiktaş ama...

Bu nefesi alıp vermede de en tecrübeli olan bu takım. Ben Mustafa Denizli hocama da, takımda elinden geldiğince mücadele eden futboluculara da sonuna kadar güveniyorum. Ama şunu da belirtelim; Beşiktaş bu felsefeyle başarı şansını daraltıyor. Sevgili hocam bu takımın dizginlerini çekme serbest bırak. Bu takım hücumu seven, şaha kalkmasını seven bir takım, bırak özgürlük tanı. 6-7 değil 10 tane de defans oynatsan yine gol yiyeceksin, yine gol yiyeceksin. Başlangıcı her zaman büyük takım olarak sen yapmak zorundasın sen bastır. İlk golleri sen bul. Ondan sonra ne istersen yap. Nedir bu kadar sakatlık inanılır gibi değil. Buna da anlam veremiyorum. Netice olarak şu anda yarışın içinde olan bir takım var. Sakin olup plan yapmak lazım, sonunda da bu işi başarmaya inanmak lazım. Bunlar olursa şampiyonluktaki adayım Beşiktaş'tır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor